Играч в безсъзнание и гол в 100-ата минута: Унгария все още е на Евро 2024

Драматичен мач, който бе напът да се превърне в тотален кошмар

Евро 2024
09:00 - 24 Юни 2024
3191
Играч в безсъзнание и гол в 100-ата минута: Унгария все още е на Евро 2024

Унгария мечтае след велика драма в Щутгарт и гол в 100-ата минута, който оставя отбора в битката за елиминациите на Евро 2024.

Унгарците победиха Шотландия с 1:0 в битката на аутсайдерите в Група "А", като по този начин заеха третото място в тази група.

След две загуби в първите си два мача, в 99-ата минута на този мач унгарците бяха аут от Евро 2024 при очертаващото се нулево реми, но буквално с последния удар в срещата успяха да изкопчат безценната победа.

Героят се казваше Кевин Чобот, който завърши с гол последната атака на отчаянието в този странен и белязан от кошмарен инцидент мач.

С победата Унгария си гарантира третото място с три точки и голова разлика от два вкарани и пет инкасирани гола, като маджарите ще се надяват да останат сред четирите най-добри трети отбора, за да продължат напред в турнира.

За съжаление мачът може би ще се запомни повече не с драмата и спортно-техническите достойнства, а с един брутален инцидент, върнал за миг спомените към ужаса, случил се с Кристиан Ериксен на Евро 2020.

При едно центриране в 70-ата минута шотландският вратар Ангъс Гън излезе да боксира топката и отнесе куп играчи пред себе си, оставяйки на земята както свой съотборник, така и противников играч.

Унгарският футболист на земята бе Барнабаш Варга, който лежеше безжизнено на тревата на съотборниците му бързо забелязаха това и панически започнаха да ръкомахат към скамейките.

И двата лекарски екипа се втурнаха да помагат на Варга, а кадрите от телевизионното излъчване съвсем умишлено не ни показваше центъра на събитията, но все пак видяхме достатъчно кадри на ужасени играчи с ръце на главите си.

Подобно на случаят с Ериксен отпреди три години, лежащият на земята Варга бе скрит с одеяла и телата на съотборниците си, а от самия инцидент така и не видяхме подробно повторение заради неприятната гледка.

След около 5-6 минути на хаос по терена, Барнабаш Варга бе обездвижен и изкаран от стадиона, като на този етап няма яснота какво е неговото състояние.

Иначе двата отбора, които знаеха, че само победа им върши работа днес, необяснимо сякаш проспаха едни 80 минути.

В тях нямаше почти нищо интересно освен доста нарушения, нерви и твърде малко спортно-технически достойнства, като мачът бе белязан единствено от ужасяващия инцидент.

Едва в последните няколко минути притиснати от обстоятелствата, двата тима се впуснаха в отчаяни атаки и заиграха в схеми с по двама защитници, а в рамките на секунди събитията се местеха от едната към другата врата.

Шотландия имаше може би основателни претенции за дузпа заради препъване на Стюарт Армстронг, докато Унгария нацели страничната греда чрез Цобот, пропуск направи и Собослай.

Заради инцидента с Варга продължението на този мач бе от 10 минути, но до 99-ата гол нямаше и нещата отиваха към самоубийствено 0:0.

Така се стигна до последната контраатака, завършена от Чобот - големият герой за унгарския тим, но точно в този миг всички мисли на отбора са свързани с Барнабаш Варга.

Тази група "А" бе спечелена от Германия със 7 точки, Швейцария има 5, Унгария е с 3, а Шотландия е на дъното със само една спечелена точка и напуска турнира.