Иконата на Богородица Всецарица лекува рак

Помага и за отказване от наркотици и алкохолизъм

Мистика
09:20 - 23 Юли 2022
8678
Иконата на Богородица Всецарица лекува рак

Празникът на чудотворната икона на Света Богородица Всецарица - 18 август, стана повод хора от различни части на България да разкажат за това как им е помогнало святото изображение. Копия на иконата от атонския манастир „Ватопед” има в църквата „Свети Николай Чудотворец” на софийското село Желява и във варненския храм „Свети Атанасий”. Божията майка Всецарица помага при онкологични заболявания, за забременяване, както и за отказване от алкохолизъм и дрога.

Славата на иконата, която изобразява Богородица и Христос, седнали на трон, се носи от края на миналия век, след като в Гърция, Русия, Турция стават известни случаи на пълно оздравяване от рак. През 1997 г. в московски храм идва млада жена, която неудържимо ридае. Диагнозата на 8-годишната й дъщеря е рак на черния дроб. Служителка в църквата дава съвет на майката да се моли на копието на иконата Света Богородица Всецарица и да чете нейния акатист. Освен това да помазва всеки ден болното дете с осветен елей от иконата и често да го причастяват, а самите родители да постят, да се изповядат и да се венчаят. Майката изпълнява тези съвети.

След 40 дни изследванията показват, че раковият тумор е напълно изчезнал и детето е оздравяло. Бащата офицер, който никога дотогава не влизал в църква, се венчае с майката.

През 2006 г. грък от Патра дарява копие на иконата Света Богородица Всецарица на църквата в софийското село Желява. Местният свещеник смята това за Божи знак. Организирано е литийно шествие с участието на шестима свещеници и много хора от близо и далеч. Така иконата „заживява” в местния храм „Св. Николай Чудотворец”. Свещеникът отец Ганчо започва да отслужва акатисти и молитви пред нея.

Масово местните започват да споделят, че усещат лекота и облекчение, когато присъстват на службите пред копието на иконата на Богородица Всецарица.

Болна от рак жена от София научава за чудото в Желява. След три идвания на акатиста следва поредната й проверка в Онкологията. Изследванията установяват, че няма и следа от метастазите. Чудото не спира дотук – психичнотоболната й дъщеря оздравява напълно. Друга жена - Лиляна от столичния квартал Орландовци, също с раково заболяване, заявява писмено, че само силата на чудотворната икона Богородица Всецарица я връща към живота, след като лекарите не дават никаква надежда за нея.

Баща, майка и син идват в Желява със своите болки. Синът е професор, който години наред страда от силно главоболие. Още след първия акатист и молитва пред чудотворното изображение от болките в главата не остава и следа. Бащата, който от младини страдал от безсъние, също се освобождава от това мъчително състояние.

Млад мъж се изцерява от рак на кожата с молитви пред иконата в Желява. Щастливо омъжена жена дълги години не може да забременее. Свещеникът от храма „Свети Николай Чудотворец” й казва, че желанието й може да се изпълни, ако много вярва и ако и двамата се молят от сърце. Жената ражда момченце, а  като нея има и други щастливи майки.

Иконата помага винаги, когато към нея се пристъпи с чисто сърце и вяра в Божията любов и милост. Богородица Всецарица помага на две жени от Банкя, които губят къща и двор, след като възрастната им роднина се подава на изнудванията на измамници. Семейството остава на улицата и заживява под наем.- Девет години води дела за връщане на имота, но едва след горещи молитви и молби пред копието на атонската икона на Богородица Всецарица съдът отсъжда в полза на семейството и то си връща дома.