Икономичен успех за Нидерландия в Уелс

Два гола паднаха в добавеното време в Кардиф

Спорт
11:14 - 09 Юни 2022
2388
Икономичен успех за Нидерландия в Уелс

Нидерландия спечели трудно, но сладко гостуването си на Уелс от Лигата на нациите. „Лалетата“ се наложиха с 2:1 в Кардиф. И трите попадения в мача паднаха след почивката.

Нидерландците излязоха напред в резултата с попадението на Теун Коопмейнерс в 50-ата минута. „Драконите“ изравниха чрез Рийс Норингтън-Дейвис във втората минута на добавеното време, но секунди по-късно Воут Вегхорст донесе трите точки на Нидерландия.

С успеха селекцията на Луис ван Гаал е първа в групата си с 6 точки. Полша и Белгия са с 3, последен е Уелс с 0.

Първият сериозен голов шанс дойде чак в 45-ата минута. Защитата на Уелс беше хваната неподготвена от едно дълго подаване на вратаря Марк Флекен. Коди Гакпо овладя и навлезе в наказателното поле. Той отправи много опасен удар, но на пътя на топката застана Джо Родън. С гръб бранителят изби в ъглов удар.

Най-интересното в този мач дойде след почивката. В 50-ата минута Йерди Схаутен комбинира с Кооймейнерс. Той си нагласи топката за изстрел и от границата на наказателното поле порази целта за 1:0.

Домакините не успяха да се отговорят съвсем бързо, но все пак във 2-рата минута от добавеното време го направиха. Рийс Норингтън-Дейвис засече с глава хубаво подаване в наказателното поле и преодоля Флекен 1:1.

По всичко изглеждаше, че този гол ще осигури първата точка на „драконите“ в Лигата на нациите 2022. Нидерландия обаче отвърна светкавично и стигна до победата. Тирел Маласия намери с дълъг пас Вегхирст, който овладя майсторски и със самочувствие реализира, оформяйки крайния резултат.