Икономична, но важна победа за Юве

Старата госпожа изкаво успеха във Флоренция, благодарение на ранен гол на Мирети

Спорт
10:48 - 06 Ноември 2023
1608
Икономична, но важна победа за Юве

Ювентус записа трети пореден успех с 1:0, като в този случай спечели гостуването си на Фиорентина от 11-ия кръг на Серия "А".

„Бианконерите“ бяха тотално надиграни от своя противник, но за разлика от него, те успяха да стигнат до победен гол, дело на Фабио Мирети в 10-ата минута. Така торинският гранд записа първа шампионатна победа на „Артемио Франки“ от декември 2018 година насам.

Масимилиано Алегри предприе само две промени в стартовите си 11 след успеха с 1:0 над Верона. Контузеният Тимъти Уеа беше заменен от Мирети, а Федерико Киеза се завърна като титуляр, но за сметка на Душан Влахович. Така Мойс Кийн запази мястото си в нападението на тима. От друга страна, гостите бяха подредени в 4-2-3-1 с Лукас Белтран на върха на атаката.

Преди началото на мача беше отдадена почит към загиналите заради наводненията в Италия. Играчите на двата отбора заедно запазиха мълчание в центъра на терена на фона на аплодисментите на зрителите по трибуните. Както е известно, имаше голяма неяснота дали двубоят изобщо щеше да се изиграе днес заради бедственото положение в Тоскана, но беше взето решение сблъсъкът да се проведе по програма въпреки призивите на местната власт за неговото отлагане. Именно в знак на протест срещу това решение ултрасите на домакините решиха да бойкотират мача.