Илхан Андай: Електоратът на ДПС одобрява действията на Пеевски, крайно време беше да се почисти дворът

Важно е властите да установят откъде са парите, с които са построени сараите

Политика
09:08 - 04 Септември 2024
3067
Илхан Андай: Електоратът на ДПС одобрява действията на Пеевски, крайно време беше да се почисти дворът

Привържениците на ДПС подкрепят Делян Пеевски и неговите идеи за промени в политиката и прочистване на Движението, заяви в интервю за бТВ тази сутрин журналистът Илхан Андай.

Според него етносът, електоратът на ДПС харесва това, че Делян Пеевски прави "чистене на двора". "Все отнякъде трябва да започне това чистене на "етническата карта", създаваща единствено мултимилионери. С 34-годишно закъснение реално в тези региони идва свободата и те ще имат избор между повече един посочен от сараите кандидат“, обясни Андай.

Той разкри новите манипулации на деребеите на по места. „На терен, за съжаление, се прехвърли враждата "от върха". Разни хора обикалят по селата и с елементарна агитация заявяват на бабите: "Ако гласуваш за българина, като дойде в парламента, ще ти смени името и ще ти спре пенсията", критикува Илхан Андай.

Делян Пеевски е споделил преди година с Андай, че иска ДПС да стигне 500 000 гласа и партията да влезе през парадния вход.

За пореден път журналистът представи разкритието, че Ахмед Доган в момента се крие в база на Рамадан Аталай, „някъде в Пампорово“.

"Този имот на Пампорово попадна в  полезрението на прокуратурата по сигнал на тогавашния земеделския министър Мирослав Найденов. Помните, тогава имаше такава афера "Кон за кокошка", отбеляза Андай, припомняйки заменките.

Той заяви, че Доган е в крах като бизнесмен, парите са свършили.

По думите на Андай е важно властите да установят откъде са парите, с които са построени сараите, обитавани от Доган, тъй като това е порочна схема за усвояване на средства през властта. Добави, че кръг от бизнесмени е имал по-лесен достъп до сараите от партийните активисти. Темите вътре пък били свързани с пари, а не с етнос и политика. Данаил Папазов сега си взимал собствеността.

През годините е имало много шеги с абревиатура "ДПС". Тези дни шегата с ДПС е "Доган прави сараи" или "Движение Път към сарая", коментира Илхан Андай по повод показването на сараите на Ахмед Доган в "Росенец" и "Бояна". Според него е нормално да се покажат имотите, тъй като има обществен интерес към тях.

Андай припомни, че в миналото тези сараи са принадлежали изцяло на Ахмед Доган и достъпът до тях е бил стриктно контролиран. Партийните активисти и симпатизанти са имали сериозни ограничения, докато бизнесмени са получавали по-бърз достъп.

Тв водещата Мария Цънцарова в усърдието си да зададе "правилните въпроси" прекръсти госта, наричайки го "Господин Аталай". Колегата й Златимир Йочев се сконфузи и я поправи "Андай", а журналистът вметна: "Не ми е приятно това".