Илиан Илиев на прага на голям рекорд

Черно море излиза срещу Ботев Враца

Спорт
11:06 - 12 Август 2024
935
Илиан Илиев на прага на голям рекорд

Илиан Илиев е на прага да достигне впечатляващото постижение от 450 мача в елитния български футбол като треньор, преди предстоящия двубой на Черно море срещу Ботев (Враца).

Тази значима бройка от мачове подчертава дългогодишния опит и отдаденост на Илиев, който е водил отбори като Левски, Берое, Локомотив (Пловдив) и Верея.

Наставникът на "моряците" ще запише юбилейния си мач срещу разклатения Ботев (Враца), търсейки втори успех за сезона и шанс да се утвърди на топ позициите в класацията на треньорите в България.

В момента лидер по брой мачове е Димитър Димитров – Херо с 474 срещи, следван от Георги Василев с 470. Илиев може да достигне до впечатляващите 482 срещи до края на сезона, поставяйки нов рекорд.

Черно море ще се стреми към победа срещу Ботев (Враца), който е в трудно положение, и ще се опита да добави още един успех към актива си този сезон. Илиев, който е водил множество успешни кампании, ще се опита да превърне юбилейния мач в специален момент както за себе си, така и за отбора си.

Възпитаниците на Илиан Илиев започнаха колебливо сезона. Тимът завърши наравно 0:0 у дома срещу ЦСКА 1948, а след това победи Септември София с 2:0. В последния кръг варненци отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Локомотив София. Междувременно тимът отпадна и от Лига на конференциите, където беше отстранен от Апоел Беер Шева.