Илиан Илиев: Половин Варна мечтае за титлата

Целта ни е тройката, призна наставникът на Черно море и селекционер на националния

Спорт
16:45 - 22 Декември 2023
2869
Илиан Илиев: Половин Варна мечтае за титлата

Старши треньорът на Черно море и националния отбор на България Илиан Илиев говори в навечерието на коледните празници.

През 2023 година варненският специалист изведе "моряците" до небивал успех - зимен първенец в родния футбол, а през есента наследи Младен Кръстаич начело на "лъвовете", записвайки ремита с Унгария и Сърбия в европейските квалификации.

"Наистина феновете на Черно море мечтаят, както и ние. Казвам, че сме прекалено амбициозни - те знаят това. На всеки му се иска, разбира се.

Целта реално е да успеем да се задържим в тройката. Тежък сезон и трудни мачове ни чакат. Зад нас в класирането има отбори с тройно и четворно по-големи бюджети, които също са амбицирани. Всички мечтаем, но с ясната представа, че ще е много трудно.

Сега сме в тройката, но зад нас има отбори, които имат достатъчен ресурс да се конкурираме. Не са само тези два отбора конкуренция в първенството.

А за удари под пояса - винаги казвам, че се надявам всичко да е честно. Макар че винаги в нашия футбол има едно "ако", сподели треньорът на Черно море.

"Работихме една седмица с момчетата от нациналния, беше турболнетна обстановка. Постоянно се говори, че нямаме футболисти, че не се работи в клубовете - мисля, че успяхме да покажем с националния отбор, че не е чак такава черна истината.

Надявам се да продължим така и футболистите отново да показват, че имат талант и могат да демонстрират нещо повече от това, което беше досега. Да, в първите мачове се видя, че има някаква надежда, но още сме далеч от това да постигнем по-трайни резултати.

В момента се работи върху контролите през пролетта, но няма нищо конкретно. В смисъл такъв, конкретно е, когато вече има подписан договор. Имаме два контролни мача през март, а след това през юни. Ще мислим за това обаче малко по-натам, сега сме в период на почивка, а след това искаме да направим добра подготовка с Черно море за втория полусезон", каза Илиев пред Спортал.