Илиана Раева: Конкуренцията е истинска и жива

Спорт
19:51 - 09 Юли 2023
2147
Илиана Раева: Конкуренцията е истинска и жива

"Поредно състезание под ръководството на Ноха Абу Шабана изпълнено с непредвидимост, огромен адреналин и максимална обективност, доколкото е възможна в нашия спорт. За пореден път ще напиша, КОНКУРЕНЦИЯТА ДИША!", сподели президентът на БФ Художествена гимнастика Илиана Раева.

"Когато румънка плаче, че е без медал, когато американка е медалистка, когато полякина е световна шампионка... това означава истинска и жива конкуренция. Претенции (абсолютно основателни) имам само за получен един златен медал, но на фона на всичко останало, моята претенция е незначителна.

Много внимателно следях съдийството, разбира се, има накъде да се усъвършенства, но “скокът” е огромен и това показва една значителна мотивация в треньорите и състезателите", това написа в социалните мрежи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след края на световното първенство за девойки в Румъния, където България спечели 6 медала - три златни и три сребърни.

"Видях силни съчетания, видях и много добри композиции. Тази положителна промяна в съдийството ще доведе до още по-голямо развитие на спорта ни.

Дано тази тенденция се запази.

Респект, Ноха Абу Шабана! Респект, дами от ТК!
На фона на тази конкуренция, България отново блестеше и показа огромно израстване.

Щастлива и горда съм с момичетата, треньорите и целия екип!", допълни Раева.