Илиана Раева: Сълзите на Ицо и Наско са омерзение от родната действителност

Тези двама великани в българския футбол не скриха емоциите си пред света

Новини
12:07 - 18 Октомври 2019
5044
Илиана Раева: Сълзите на Ицо и Наско са омерзение от родната действителност

Илиана Раева силно се трогна от сълзите на Христо Стоичков заради расистките скандали по време на мача България – Англия.

Тя пропомни и за сълзите на съпруга си – Наско Сираков, заради случилото се с Ивайло Петев на „Герена“ преди години.

Ето какво написа Раева във Фейсбук:

„За сълзите на Ицо и Наско

Христо Стоичков.

Сълзи в очите на най-успелия...

Сълзи, които не са слабост, а са омерзение и безсилие пред жестоката действителност във футболна България.

Видях днес този клип и веднага си спомних сълзите на Наско, стъпил на тревата на стадион „Георги Аспарухов“ преди няколко години като директор на Левски. Същите сълзи, на омерзение и безсилие пред дирижираното първобитно деяние, когато съблякоха Петев.

Тези двама великани в българския футбол не скриха сълзите си пред света, Христо вчера, Наско преди години, защото срамът от събитията вчера и тогава обиколиха целия свят през световните телевизии и медии.
Всички и вчера, и тогава, посочиха българите като варвари и диваци, а България беше осквернена жестоко и брутално и вчера, и тогава. Тази България, която именно заради силата и таланта на двамата и компания преди четвърт век беше произнасяна с уважение и възхищение от хората по целия свят…

Когато Стоичков и Сираков не крият сълзите си пред света за нещата, които се случват по стадионите на българския футбол, означава, че ИСТИНАТА за него трябва да смразява кръвта“.