Илон Мъск посрещна 2024 г. със сина си X на Карибите

Детето, чието официално име е X Æ A-Xii, е обект на съдебна битка за попечителство между милиардера и певицата Граймс

Новини
13:17 - 05 Януари 2024
2212
Илон Мъск посрещна 2024 г. със сина си X на Карибите

Противоречивият собственик на "СпейсЕкс", "Тесла" и от миналата година на социалната мрежа "X" (бивш Туитър) Илон Мъск, който в момента е въвлечен в битка за попечителство с бившата си партньорка певицата Граймс, посрещна Нова година с тригодишния си син X Æ A-Xii (или накратко “X”) на остров Св. Бартс.

Най-богатият човек в света, чиято стойност се оценява на 251 милиарда долара от Forbes, казва, че е бил на луксозния карибски остров, за да посети приятел за няколко дни и “просто е прекарал време със семейството и близки приятели.”

“Синът ми Li’l X беше с мен” каза Мъск на Page Six.

Въпреки че репортер погрешно предаде, че Мъск е забелязан да танцува с “вдигнати ръце” на парти, организирано от Palm Tree Crew и че е бил с Том Брейди и сноубордиста Шон Уайт, той каза пред медията, че това не е съвсем вярно. Той каза, че всъщност е ходил на гости в къщата на основателя на WhatsApp Ян Кум “за няколко часа” в навечерието на Нова година, но като цяло прекарал вечерта спокойно с приятели и семейство.

„Спомням си за кратка среща с Шон Уайт и Том Брейди,” Илон Мъск споделя, но не е бил на парти с тях.

Илон Мъск и Граймс влязоха в съдебна битка за X и другите им две деца, 1-годишната Exa Dark Sideræl, и Techno “Tau” Механикус.

Певицата подаде „молба за установяване на родителски отношения” през септември в Калифорния, което кара съда да идентифицира законните родители на дете, когато те не са женени.

По-рано тя умоляваше Мъск да “ми позволи да видя сина си” в социалните медии.

Само три дни преди Граймс да подаде жалба, основателят на SpaceX подаде иск в Тексас, искайки да стане основен законен родител на децата, твърдейки, че е имал “действителна грижа, контрол и попечителство над всяко дете още от раждането му” и че децата са живели при него.

Граймс и Мъск излизаха от от 2018 г. до раздялата им през март 2022 г.

Милиардерът е баща на много деца. Той посрещна близнаци с изпълнителния директор на компанията си Neuralink Шивон Зилис през ноември 2021 г. Също така Илон има тризнаци Саксън, Кай и Дамян, които са на 17 години, и 19-годишните близнаци Грифин и Вивиан от бившата му съпруга Джъстин Уилсън.

Островът св. Барт винаги привлича богатите и известните по това време на годината.

Други знаменитости, забелязани на карибското бижу за празниците, включват Дженифър Лопес и Бен Афлек, Джеф Безос и годеницата му Лорън Сенчез, Мадона, Майк Тайсън и Дон Лемън и неговия годеник Тим Малоун.

Тази седмица близо до острова бяха забелязани също яхти, за които се твърди, че превозват собственика на Метс Стив Коен, медийния магнат Дейвид Гефен и легендата на Булс Майкъл Джордан, който дори има баскетболен кош на палубата на яхтата си.

Островът на милионерите