Има ли скандал при грациите? Гимнастичка заряза България

Актуални новини
13:55 - 01 Октомври 2024
2169
Има ли скандал при грациите? Гимнастичка заряза България

Има ли напрежение сред българските грации? Бронзовата медалистка на лента от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща 2024 Елвира Краснобаева вече няма да се състезава за България. Новината обяви самата тя в социалните мрежи. 

"За мен беше чест да представям България. Благодаря на всички за всичко", написа грацията в профила си в Инстаграм. 

Според различни източници Краснобаева ще се състезава за Армения, а баща ѝ написа в социалните мрежи, че причината за решението не е само спортно-техническа, а е свързана с лични проблеми в семейството. 

Елвира беше резерва в олимпийския отбор по художествена гимнастика. Месец преди игрите не беше ясно кои точно гимнастички ще представят страната ни на игрите в Париж.

Тогава в социалните мрежи имаше странни публикации, в които се изтъкваше, че Елвира трябва да замести Боряна Калейн, която в последствие беше избрана да е една от двете състезателки заедно със Стилияна Николова.

Боряна Калейн спечели сребърен медал и стана вицеолимпийска шампионка. По коментари в социалните мрежи майката на Елвира не е била доволна от избора и е смятала, че дъщеря ѝ трябва да представя страната ни.