Има нещо гнило в Дания: Гавра и исторически срам за Лудогорец!

Разградчани бяха разгромени от Нордселанд - 1:7

Спорт
23:54 - 05 Октомври 2023
9801
Има нещо гнило в Дания: Гавра и исторически срам за Лудогорец!

Лудогорец претърпя най-тежката си загуба в историята, след като допусна поражение от Нордселанд с 1:7 в мач от група H на Лигата на конференциите. През целия двубой българският шампион игра безобразно. 

Срещата започна по кошмарен начин за българския шампион. След центриране от ъглов удар и изстрел с глава на футболист на домакините, топката срещна ръката на Руан Секо и бе отсъдена дузпа за домакините, която бе реализирана от Маркус Ингвартсен.

В 5-ата минута Секо можеше да поправи грешката си, но не успя да преодолее Андреас Хансен.

Три минути по-късно Лудогорец също получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар след нарушение срещу Секо, а зад топката застана Оливие Вердон, който заблуди вратаря на домакините.

Радостта за българксия шампион бе кратка, след като в 11-ата минута Нордселанд отново поведе след груба грешкна на Серджио Падт, от която се възползва Ибрахим Осман.

В 31-ата минута Даниел Свенсон изпълни корнер и намери Йепе Тверсов, който отклони топката към долния десен ъгъл на Падт за 3:1.

Българският шампион капитулира само две минути по-късно, след като датчаните се възползваха от грешка на Лудогорец в защита. Най-съобразителен бе Бенямин Нигрен.

В добавеното време Осман отправи опасен удар към вратата на българския шампион, който мина малко над напречната греда на вратата, пазена от Падт. С последното действие за първата част, Пьотровски намери Видал на добра позиция, но изстрелът му попадна в ръцете на Хансен.

В 53-ата минута Бернард Текпетей отправи коварен удар от границата на наказателното поле, но Хансен се намеси без особени проблеми. 10 минути по-късно Нордселанд можеше да отбележи пети гол. Ударът на Ингвартсен с пета бе спасен от Падт.

В 68-ата минута Нордселанд поведе с 5:1, след като Сон си вкара автогол. Шест минути по-късно домакините вкараха шести гол, а Нигрен отбеляза втория си гол в мача.

15 минути преди края на мача Нигрен вкара шести гол във вратата на Падт, след като получи топката необезпокояван в наказателното поле и без да се бави с плътен удар направи 6:1 в полза на тима си.

В 86-ата минута падна и седми гол във вратата на Лудогорец. Удар от дистанция рикошира във Вердон и заблуди Падт, а Кристиан Расмусен довкара кълбото в мрежата.