Има такава държава! Къщите и колите тук не се заключват

Топ
12:23 - 08 Март 2020
4741
Има такава държава! Къщите и колите тук не се заключват

Има такава държава, в която атаките срещу туристи са почти нечувани. Някои дребни проблеми със закона като незначителни кражби може и да се случат, но такива нарушения са запазени за „туристически“ зони като летища, градски транспорт и популярни градски атракции.

Сингапур е една от най-безопасните страни в света, а доказателството е, че този град-държава в Югоизточна Азия наскоро бе обявен за най-безопасното място в доклада “Solo Travel Safety Report 2019”.

Анализирайки данните за пътната безопасност в 142 страни по света, работата на местната полиция, броя на кражбите и други нападения в една държава, става ясно, че соло пътешествениците се чувстват най-добре в Сингапур.

Не ни изненадва, че е известно, че Сингапур има едно от най-ниските нива на престъпност.

Сингапурците оставят колите си отключени без страх да не бъдат откраднати. Жените в сингапурските ресторанти и барове оставят чантите си без надзор, когато например отидат до тоалетната.

Дамите се чувстват абсолютно в безопасност, когато се връщат у дома от нощно излизане, а родителите не се страхуват, че някой може да отвлече детето им.

Най-големите проблеми със сигурността в страната се причиняват от измамници, които се преструват на собственици на сгради и изискват големи суми за резервиране на апартаменти под наем. Ето защо властите в Сингапур препоръчват да наемате квартира само от регистрирани фирми.

Трябва да се има предвид, че Сингапур е един от най-скъпите градове за живот, но също така е безупречно организиран град. Улиците са чисти и тихи, поради което някои наричат Сингапур стерилен, но дори и малко скучен.