Имитатор на Слави грабна 50 бона от "България търси талант"

Незрящият Андриян Асенов впечатли и журито, и зрителите с изпълненията си

Нещо за четене
23:05 - 15 Декември 2019 (обновена)
110219
Имитатор на Слави грабна 50 бона от "България търси талант"

Андриян Асенов спечели „България търси талант” и грабна наградата от 50 000 лева. Той впечатли журито и зрителите с невероятното си изпълнение на сцената на шоуто. Андриян получи първия "Златен бутон" в този сезон на "България търси талант". Славена Вътова нямаше капка съмнение, че незрящият имитатор заслужава да отиде директно на големия финал.


31-годишният Андриян Асенов е от монтанското село Лесковец. От дете мечтае да е актьор. Той впечатли в първия тур с имитацията на Слави Трифонов в импровизираното студио на "Шоуто на Андриян Асенов". Младият мъж имитира и Дядо Коледа, и завърши с изпълнение на "Черно море" на Тодор Колев, като самият той свиреше на кахон.


Математическият талант Георги Георгиев се класира на второ място в "България търси талант", а на трето място зрителите класираха групата "Dance Station".

По време на 3-часовия спектакъл на живо 12-те най-добри изпълнители от шоуто се бориха за зрителския вот и наградата от 50 000 лева. Пред Ицо Хазарта, Катето Евро, Любен Дилов-син и Славена Вътова своите дарби демонстрираха носителите на златните бутони на журито и водещите - Андриян Асенов, Рефат Абдулаев, Валериа Войкова, Симона и Бояна, както и Свет Радославов. Те влязоха в битка с фаворитите на публиката - Адриана Хаджитенева, Георги Георгиев, "Dance Station", София Иванова, мажоретен състав "Мистерия" и Реми Тоин. Последният, 12-и финалист - Петър Байков, бе определен с вота на феновете в онлайн гласуване на сайта на шоуто.

Победителят Андриян обича да имитира и Бойко Борисов, Тодор Живков и Любо Дилов-син, който е член на журито на "България търси талант". Признава, че чакал с нетърпение излъчването на “Как ще ги стигнем американците” на Тодор Колев и “Хъшове”, както и "Шоуто на Слави".

“По рождение съм незрящ. Имал съм трудно раждане и е възможно от това да е станало така. Ходил съм като малък на различни лекари, за да кажат дали е възможно да ми се оправи зрението, засега няма такава надежда", каза наскоро талантът.

“По принцип, когато започна имитацията на някакъв глас, някак си ми идва отвътре. Изведнъж се получава това нещо, защото има гласове, които не мога да имитирам, а много ми се иска. Но има пък такива, които мога и ги правя едно към едно”, разказва Андриян.

Случвало му се понякога, дори като върви по улицата, да чуе някого да говори и да започне да го имитира.


Освен много добър имитатор победителят в "България търси талант" е и актьор в трупата на Театрална лаборатория “Алма алтер”. В афиша ѝ има три постановки с участието на Андриян Асенов. Една от тях е “Часът на моето убийство”, в която влиза в кожата на премиера Стефан Стамболов. “Мъртвият дом” пък е негов моноспектакъл по едноименната книга на Достоевски. Третото представление, в което участва талантливият актьор, е “Хамлет”, където играе сина на Полоний - Лаерт.