Индзаги: Сега критиците ще са по-тихи

Направихме нещо голямо и героите са много, заяви наставникът на Интер

Спорт
13:40 - 23 Април 2024
1180
Индзаги: Сега критиците ще са по-тихи

Треньорът на Интер Симоне Индзаги коментира еуфорично големия успех. За пръв път като наставник той стана шампион на Италия.

„Нерадзурите“ си подпечатаха Скудетото след успех с 2:1 срещу градския съперник Милан. Самият специалист сподели, че чувството е невероятно, а пътешествието му в Интер – прекрасно. Той предположи, че сега критиците му ще са смълчани.

„Чувството е невероятно. Направихме нещо голямо и героите са много: играчите, клубът, президентът, който сега не е тук, но винаги е до отбора. Всеки ден работим усърдно с амбицията да ставаме по-силни.

От първия сезон и мача с Реал Мадрид в Шампионската лига, се видя, че имаме потенциал и оттогава вървим нагоре. За това време завоювахме шест трофея”, каза удовлетвореният Индзаги.

„Моето пътешествие в Интер е прекрасно. Винаги ще съм благодарен на Лацио за възможността да започна треньорската си кариера. Помня сезон, който беше прекратен заради коронавируса. Тогава до последно бяхме в битката за титлата. От Лацио искаха да остана, но нещо ми подсказа, че е време за промяна”, добави той.

„Мнозина ме съветваха да не отивам в Интер, но аз почувствах, че трябва да направя точно това. Познавах доста хора от ръководството и знаех, че можем да продължим успешния цикъл. В трудните моменти позволихме на критиците да говорят, но сега ще са по-тихи”.

„Самият мач беше качествен. Можехме да вкараме и втори гол преди почивката. Като цяло играхме много добре. Съжалявам за напрежението в последните минути, преди това двубоят беше коректен”, смята още специалистът.