Инфаркт уби сина на емблематичния седесар Георги Спасов

Новини
12:47 - 10 Юни 2020
5467
Инфаркт уби сина на емблематичния седесар Георги Спасов

Трагедия беляза семейството на поредния син ветеран от зората на демокрацията. Синът на някогашния съратник на Желю Желев и един от създателите на СДС Георги Спасов издъхна на 52 години в родното си село Искра. Мъжът е живеел самотен и в ужасна мизерия. Тялото му е открито почти разложено на 4 юни от кмета Тодор Налбантов и още един човек от селото.   

"Атанас живееше в мизерия, отшелнически, но тихо и скромно. Не общуваше с никого", разказа кметът Налбантов. Всяка седмица 52-годишният несретник получавал пари от брат си Иво, който живеел в София с майка им. 

"Обадиха ми се, че Атанас не вдигал на брат си и ме помолиха с техен кумец да отидем до къщата да видим как е. Взех Димитър Чавдаров, като предварително уведомихме полицията, защото пътната врата беше заключена. Успяхме да влезем и веднага се натъкнахме на безжизненото тяло, което беше започнало да се разлага в жегата", разказа пред "24 часа" кметът Тодор Налбантов.

По думите му предишният ден Атанас Спасов бил забелязан да пие кафе в заведение на селото. Според кмета, който се позова на заключението на съдебна медицина, мъжът е починал от масивен инфаркт.

Синият дисидент Георги Спасов отдавна е покойник.