∞=58! (СНИМКИ)

Емблемата ни пред света - Христо Стоичков, празнува своя рожден ден

Нещо за четене
00:08 - 08 Февруари 2024
8309
∞=58! (СНИМКИ)

Отдавна канонизиран, отдавна всепризнат по цял свят, но и обичан (почти) от цяла България. Това е Христо Стоичков - най-популярната българска личност, знамето ни, което се вее по цялата земя и всички знаят за нашата малка страна. Камата навършва днес 58 години - ден след личния му празник със съпругата му Мариана, с която са вече неразделни 36 години.

Стоичков е Вселена, той е безкрайност! Той е "осмицата", която обърната символизира точно тази безкрайност. Единственият български футболист, който е носител на най-престижното индивидуално футболно отличие - "Златната топка".

Няма нужда да се споменават успехите и головете му на футболния терен, ще е банално. Едни са имали удоволствието и честта да го гледат на живо, а други наваксват с пропуснатото чрез интернет и разказите на негови съвременници.

За Христо Стоичков са изписани тонове мастило, за него има милиарди удари по клавиатурите, заснети са стотици хиляди минути и часове, а пловдивчанинът има отредено специално място във всяка една зала на славата по света. Не случайно той е канен винаги на различните форуми, събития и благотворителни мачове на ФИФА и УЕФА.

Христо(с), който за милиони винаги ще бъде футболният Господ, е този, който може да обедини нацията, той е този, който може да събере десетки хиляди на стадиона, дори и когато се изсипва пороен дъжд! Доказал го е и не е нужно да се доказва на който и да било. За него говорят цифрите и постиженията му. За него говори и непримиримият му и чепат характер, който със сигурност му помогна да стъпи на футболния Олимп и да изрече понякога на български, испански или английски думички, които бяха накарали мнозина да се изчервят. Но това е част от неговия характер, който с годините поулегна.

Поне към днешна дата.

Стоичков винаги е бил ценител на женската красота...

...И почитател на хубавата българска музика (с певицата Тони Димитрова)

Камата винаги има какво да каже и покаже на Валери Божинов - и на футболния терен, и в новите технологии

Дори и вече в графата "ветерани" Ицо Стоичков не престава да печели награди

Стоичков е този, който няма да позволи неправдата да възтържествува, той е този, който се бори за всяка педя терен, за всяка глътка въздух - и в живота, и на стадиона! И продължава да го прави, да вдъхновява малки и големи.

The Best - кратко, ясно и точно!

Камата продължава да кръстосва света - от София до Маями, от Саудитска Арабия до Сибир, от Аляска до Южна Америка, и навсякъде е посрещнат като Бог! За него няма затворени врати - дори и във Ватикана при папата.

Ето, това е Христо Стоичков - мегазвездата, която от доста време вече нахлува във всеки един дом от рекламите, излъчвани по родните телевизии.

Днес празнува своя рожден ден, 58-ми поред. И не случайно реши да покани всички свои почитатели в Банско, където днес иска да се види с тях на Бъндеришка поляна.

Колко са тези, които биха споделили личния си празник с толкова много хора? И колко са тези, дръзнали да седнат с гръб към английската кралица и с купа в ръка на легендарния "Уембли"? Всеки може да отговори сам за себе си.

Както самият Стоичков отбеляза, че цифрата 58 е специална в живота му - пет титли на Испания с Барселона и все с №8...

Всъщност отдавна този легендарен номер трябваше да бъде изваден от употреба в ЦСКА и в националния отбор на България - така, както правят клубовете в САЩ със своите легендарни и най-заслужили спортисти.

Дори и да бъде сторено това някой ден, най-великата "осмица" в историята на българския футбол няма как да бъде изтръгнат от сърцата на тези, които го обичат и боготворят!

Защото той е Христо(с), той е Стоичков!

Честит рожден ден, Ицо! Да си жив и здрав, и поне за още два пъти по 58!