Инспектори от ИАРА извадиха 1150 метра мрежи от язовир "Мандра"

Новини
13:58 - 21 Април 2023
1341
Инспектори от ИАРА извадиха 1150 метра мрежи от язовир "Мандра"

Инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършиха проверки на няколко обекта в страната, съобщават от агенцията.

При проверка на язовир "Мандра" са установени 1150 метра мрежи, поставени р работно положение. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда - 260 кг е дарена на Зоопарк Бургас. Мрежите за иззети за унищожаване.

От ИАРА уточняват, че риболовът в момента е забранен заради пролетно-лятното размножителния период.

При друга проверка на язовир "Жребчево" бяха открити и извадени от водата са 2 броя мрежи, с дължина 140 м, поставени в работно положение. Уловената в тях риба, възлизаща на 17 килограма, е пусната обратно във водата.

Служителите на ИАРА извършиха и проверка с патрулна лодка на езерото Дуранкулак. Установени са 200 метра мрежи с уловена в тях риба. Рибата е върната обратно във водата.

В Севлиево пък е установено лице, извършващо продажба на риба без необходимите документи. Съставени са актове за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). Иззети са електронна везна и близо 50 кг риба. Със съдействието на Община Севлиево. Рибата е дарена на домове за стари хора в региона.