Интензивен е трафикът на леки автомобили към Гърция през „Кулата“

Екип от гръцките здравни власти  прави бързи тестове на случаен принцип

Новини
12:06 - 15 Май 2021
2120
Интензивен е трафикът на леки автомобили към Гърция през „Кулата“

Интензивен е трафикът на леки автомобили, пътуващи към Гърция на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Заради бързите тестове, които гръцките здравни власти продължават да правят на случаен принцип, колите изчакват известно време, преди да влязат в южната ни съседка.

След отпадането на част от ограничителните мерки в Гърция и отварянето на плажовете за туристи,  рязко се увеличи трафикът към южната ни съседка.

Тежкотоварни камиони на „Кулата“ почти няма, но леките автомобили вече са образували опашка.

Въпреки облекченията остава изискването за представяне  QR код, който е персонален, отрицателен PCR тест или сертификат за ваксинация , както и  такъв, който доказва прекарано заболяване и наличие на антитела.

Документите трябва да са преведени на английски, френски, немски, испански, италиански или руски език и да са издадени от сертифицирана лаборатория.

Отрицателен резултат от направен антигенен тест гръцките власти все още не признават, уточниха дежурните екипи на „Гранична полиция.

Един екип от гръцките здравни власти  прави и бързи тестове на случаен принцип, което забавя сериозно придвижването на автомобилите.

Остава забраната за придвижване в южната ни съседка във времето от 0.30 минути до 5.00 сутринта.

На връщане в страната ни българите, които са били в Гърция се поставят под  карантина , като ако в рамките на 24  часа представят отрицателен PCR тест пред РЗИ , се освобождават от нея.