Интензивен трафик на границите с Гърция и с Румъния

Есенната ваканция на учениците изпрати нашенци на почивка в Гърция

Новини
08:21 - 29 Октомври 2023
1615
Интензивен трафик на границите с Гърция и с Румъния

Интензивен трафик има на границата с Гърция и с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция".

На границата с Румъния, на граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Никопoл" и ГКПП "Дуранкулак" има интензивен трафик за товарни автомобили на изход. Причината е, че поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП "Оряхово" - "Бекет" няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП "Русе" и ГКПП "Никопол".  

На границата с Гърция при ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен за товарни автомобили в двете посоки. На останалите ГКПП трафикът е нормален.

От "Гранична полиция" препоръчват на всички, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранично-контролно пропусквателни пунктове.

На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП "Гюешево" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.

На границата с Република Турция трафикът е нормален на всички ГКПП.