Интер безмилостен и срещу Рома, Милан вкара 7 на Торино

Ювентус диша във врата на Наполи, Лацио с драматичен успех

11:45 - 13 Май 2021
1236
Интер безмилостен и срещу Рома, Милан вкара 7 на Торино

Шампионът Интер победи с 3:1 Рома в среща от 36-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ вече си подсигуриха шампионската титла и играят само за честта си. Въпреки това те бяха безмилостни и взеха трите точки с головете на Марсело Брозович, Матиас Весино и Ромелу Лукаку.

От друга страна, „вълците“ се борят за мястото си в европейските клубни турнири през следващия сезон.

След загубата римляните са седми в класирането с 58 точки, докато Интер е недостижимият лидер с 88 пункта. До края на шампионата остават два кръга, а Рома няма шанс да настигне шестия Лацио, но е възможно да загуби седмата позиция.

Аталанта и Милан постигнаха ключови победи в 36-ия кръг на италианската Серия А. Двата тима надвиха съответно Беневенто с 2:0 и Торино с разгромното 7:0 и се настаниха комфортно на втората и третата позиция в класирането с по 75 точки. Аталанта има предимство в директните мачове и за това е второ място.

В Торино, едноименният отбор посрещна Милан, а "росонерите" бяха повече от убедителни. Тимът на Стефано Пиоли избухна с успех 7:0. Хеттрик заби Анте Ребич, два гола вкара Тео Ернандес вкараха на два пъти за "росонерите", а по един гол добавиха Брахим Диас и Франк Кесие от дузпа.


Ювентус постигна нова важна победа. Тимът надви с 3:1 Сасуоло като гост и се залепи зад четвъртия Наполи. Двата отбора ще водят битка за последното място даващо право на участие на Шампионската лига. Наполи има 73 точки, а Ювентус 72.

Адриен Рабио, Кристиано Роналдо и Паоло Дибала бяха точни за "старата госпожа". Попаденията за Роналдо и Дибала бяха под номер 100 и за двамата за клуба. Джакомо Распадори даде искрица надежда за Сасуоло, че може да вземе нещо от мача, но уви. А Доменико Берарди изпорти дузпи в 16-ата минута при 0:0. А по същото време Лацио би драматично в края Парма на 1:0.