Интер докосва Скудетото след победа №100 за Индзаги

Нерадзурите спечелиха рутинно срещу Емполи

Спорт
08:23 - 02 Април 2024
1237
Интер докосва Скудетото след победа №100 за Индзаги

Интер се наложи над Емполи с 2:0 на „Джузепе Меаца“ в мач от 30-ия кръг в италианската Серия А. Този успех бе под №100 за старши треньора Симоне Индзаги начело на тима от Милано. Федерико Димарко даде аванс на „нерадзурите“ в 6-ата минута, а Алексис Санчес сложи точката на спора с попадението си в 81-вата минута на срещата.

След този успех Интер вече има 79 точки и продължава да бъде убедителен лидер в Серия А, като вече е изключително близо до титлата, тъй като първият преследвач в лицето на Милан е на 14 точки от „нерадзурите“ 8 кръга преди края. Емполи продължава борбата за своето оцеляване, като тимът е на 18-то място с 25 точки, колкото има и първия над опасната зона – Фрозиноне.

Двубоят започна с натиск от страна на Интер. В 4-ата минута Лаутаро Мартинес се извиси и стреля с глава след центриране в наказателното поле на Емполи, но Елиа Каприле отрази.

Алесандро Бастони получи топката по лявото крило на нападението на „нерадзурите“ в 6-ата минута и подаде остро към Федерико Димарко, който стреля от воле от границата на наказателното поле, за да реализира и по този начин да даде ранен аванс на Интер.

Бастони на свой ред можеше да удвои аванса на домакините в 19-ата минута, когато получи топката в наказателното поле на Емполи и не се поколеба да отправи силен удар, който обаче бе спасен от Коприле.

До края на първото полувреме Интер намали оборотите, но не даде шанс на Емполи да стигне до опасно положение пред Емил Аудеро, който бе на вратата за „нерадзурите“ вместо Ян Зомер.

В първия четвърт час от първото полувреме игровото темпо бе ниско, като нито един от двата тима не успя да стигне до чиста възможност пред противниковата врата.

След разбъркване в наказателното поле на Емполи в 65-ата минута Бенжамен Павар шутира, но бранител на гостите блокира изстрела му.

Интер сложи окончателно точката на спора в 81-ата минута. Дензел Дъмфрис получи топката по дясното крило, като напредна до крайната линия, след което подаде остро успоредно на голлинията, а по-лесната задача остана за Алексис Санчес, който чукна топката в опразнената врата.