Интер громи, Милан се дъни

Ювентус най-сетне би, Влахович прекъсна голова суша

Спорт
08:47 - 04 Май 2023
1110
Интер громи, Милан се дъни

Интер съсече Верона с 6:0 като гост в мач от междинния 33-ти кръг в Серия "А". Адолфо Гаич си вкара автогол в 31-ата минута, а до почивката Хакан Чалханоолу и Един Джеко решиха всичко в полза на "нерадзурите".

Лаутаро Мартинес на два пъти и отново Джеко бяха точни през второто полувреме за изразителната победа на миланския гранд.

С успеха Интер събра 60 точки и се задържа на 4-ото място в класирането. Тимът на Симоне Индзаги преодоля кризата, в която се намираше, и преди няколко дни постигна ценен успех с 3:1 над Лацио, а преди това се класира и за финала в турнира за Купата на Италия.

Верона също беше в подем и нямаше загуба в последните си 4 шампионатни срещи, но днес изглеждаше отчайващо. Отборът от града на Ромео и Жулиета е в зоната на изпадащите, но с равен брой точки с намиращия се пред него Специя.

Следващият мач на Интер е срещу пряк конкурент за местата в топ 4 - Рома. Верона пък ще се опита да вземе нещо при гостуването си на друг от отборите в дъното на таблицата - Лече.

Милан и Кремонезе направиха равенство 1:1 на "Джузепе Меаца" в мач от 33-ия кръг на италианската Серия “А”, с което буквално се самоубиха в различните битки, които водят.

Резултатът откриха гостите с попадение на Окереке (77'), а домакините изравниха чрез късен гол на Жуниор Месиаш (90' + 3').

Равенството остави "росонерите" на шестото място в класирането, а Кремонезе продължава да заема предпоследното място и пропусна шанса да скъси дистанцията до спасителния бряг.

Ювентус победи Лече с 2:1 в мач от междинния 33-ти кръг на Серия "А". За домакините откри Леандро Паредес в 15-ата минута. а гостуващият тим изравни в 37-ата минута с гол от дузпа на Асан Сисей. 

Душан Влахович обаче върна преднината на "Старата госпожа" само четири минути по-късно, като най-после спря головата си суша, след като не бе вкарвал в Серия "А"  февруари насам.

С победата си тимът на Масимилиано Алегри прекъсна негативната си серия от четири поредни мача без победа в Серия "А" и поне временно се изкачи на второто място в класирането, като "бианконерите" продължават свирепата битка с конкурентите си за Топ 4.

С поражението пък Лече има едва един успех в последните си 10 срещи в Серия "А", като тимът е опасно близо до зоната на изпадащите.