Интер и Байерн с рутинни победи

Нерадзурите победиха РБ Залцбург, баварците нанесоха първа загуба на Галатасарай във всички турнири

Спорт
22:00 - 24 Октомври 2023
2291
Интер и Байерн с рутинни победи

Финалистът от миналия сезон Интер надви Ред Бул (Залцбург) с 2:1 в среща от група “D” на Шампионската лига и вече има 7 точки от три мача.

Алексис Санчес беше точен за домакините в 19-ата минута, но в 57-ата Оскар Глох изравни. Хакан Чалханоолу върна аванса на Интер от наказателен удар в 64-тата минута. Този резултат се запази до края, с което италианците направиха важна крачка към евентуалното си продължаване напред. След две седмици двата отбора ще се срещнат отново, но в Залцбург.

Интер не впечатли с нищо на “Джузепе Меаца”, но по-големият опит на тима си каза думата, нанасяйки удари в точния момент. Надъханите младоци на Залцбург се хвърляха смело в атаки, но в крайна сметка трите точки останаха в Милано. Ред Бул пък остава само с успеха си срещу Бенфика в първия кръг.

Байерн (Мюнхен) продължи с перфектното си представяне в Шампионската лига и победи с 3:1 като гост Галатасарай в мач от група “А”.

Кингсли Коман откри резултата за баварците (8’), но Мауро Икарди обаче възстанови равенството в 30-ата минута от дузпа. Хари Кейн обаче върна преднината на Байерн (73’), а Джамал Мусиала сякаш реши всичко с трето попадение (79’). Победата не дойде никак лесно за баварците, които през първото полувреме определено бяха надиграни от Галатасарай, подкрепян както винаги бурно от фанатичните си привърженици на "Али Сами Йен".

Така Байерн продължи да е без грешка в Шампионската лига, като има пълен актив от 9 точки след три мача. Баварците записаха рекордна осма поредна победа като гост в груповата фаза на най-престижния клубен европейски турнир. Потвърди се и добрата традиция на Байерн срещу турски отбори, като баварците никога не са губили срещу тим от южната ни съседка. Галатасарай пък записа първо поражение през този сезон и остава с 4 пункта.

Галатасарай и Байерн през историята си имат само два официални мача в Европа помежду си, като преди 51 години се срещат в първия кръг на КЕШ. Мачът от 1972 година в Истанбул завършва 1:1, преди баварците да продължат напред с убедителна победа у дома с 6:0.