Интер и Лион се развихриха, Дибала с асистенция за Рома

Спорт
09:18 - 31 Юли 2022
2702
Интер и Лион се развихриха, Дибала с асистенция за Рома

Интер и Лион направиха изключително интересен приятелски мач, завършил с равенство 2:2. Точни в срещата бяха Ромелу Лукаку и Николо Барела за „нерадзурите“ и Александър Лаказет и Раян Шерки за „хлапетата“.

Двубоят завърши с по 7 точни удара в очертанията на двете врати, като игровото превъзходство бе на страната на французите, които започнаха и много по-добре срещата.

След половин час игра Лаказет даде аванс на Лион, а малко след началото на второто полувреме младият Шерки удвои.

Тимът на Симоне Индзаги обаче не се предаде и само две минути след гола на Шерки, в 51-ата минута Ромелу Лукаку се разписа, за да намали пасива на своя тим.

Крайното 2:2 оформи Барела в 65-ата минута.

Сега за Интер предстои контрола с Виляреал на 6 август, а на 13-и е първият мач на тима за новия сезон в Серия А, като миланския тим ще гостува на Лече. В контролите досега „нерадзурите“ имат 1 победа, 2 равенства и 1 загуба.

Лион, от своя страна, приключи с контролите, в които има 4 успеха, 1 равенство и 3 поражения, защото на 5 август тимът приема Аячо в мач от първия кръг на Лига 1.

Рома победи Тотнъм с 1:0 в лятна контрола в неофициалния дебют на новото звездно попълнение Пауло Дибала. Арженинецът блесна още в първия си мач, като асистира за едниственото попадение в срещата, дело на Рожер Ибаньес.

Бившият футболист на Ювентус остана на терена до 60-ата минута.

За „вълците“ предсои приятелски мач с Шахтьор Донецк, след който започва сезона в Серия А с гостуване на Салернитана. Тотнъм стартира във Висшата лига с домакинство на Саутхемптън.