Интер - Лудогорец (съставите)

Спорт
20:38 - 27 Февруари 2020
2010
Интер - Лудогорец (съставите)

Тази вечер в 22:00 часа на стадион “Джузепе Меаца” в Милано българският шампион Лудогорец се изправя срещу Интер в мач-реванш от 1/16-финала в Лига Европа.

“Орлите” загубиха първата среща с “нерадзурите” в Разград с 0:2, така че шансовете им да продъжлаване напред изглеждат илюзорни. Това обаче не значи, че те трябва да излязат с наведени глави. Напротив. Сега е моментът играчите на Павел Върба да покажат какво могат срещу един от грандовете в европейския футбол. Те няма какво да загубят от този мач, но могат да спечелят уважение, ако покажат добра игра и евентуално постигнат добър резултат.

За съжаление, заради появата на коварния коронавирус на територията на Италия, бе решено мачът да се играе пред празни трибуни. Това със сигурност ще отнеме от магията на двубоя, но пък може и да бъде плюс за гостите. Интер няма да може да разчита на подкрепата на своите верни тифози, а това не е без значение, особено ако мачът не се развие според плана на “нерадзурите”.

След като постигна отличен турнирен резултат в Разград, Интер малко или много ще подцени днешния мач и няма да е изненада, ако Антонио Конте даде почивка на някои основни футболисти. Той дори е длъжен да направи подобно нещо с оглед на предстоящото дерби с Ювентус в неделя вечер, което доста по-важно за “нерадзурите”, тъй като може да реши битката за Скудетото в Серия “А”. Това е още един бонус за Лудогорец, който трябва да направи всичко възможно да се възползва по най-добрия начин от ситуацията.

Лудогорец е единият от двата български тима, постигали победи над италианци. “Орлите” победиха Лацио в Рим през 2014 година (1:0). Същото е правил и Левски срещу същия съперник, но през 2009 година.

ИНТЕР: 27. Падели, 2. Годин, 13. Ранокия, 33. Д’Амброзио, 34. Бираги, 24. Ериксен, 20. Валеро, 23. Барела, 11. Моузес, 7. Санчес, 9. Лукаку

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 21. Григоре, 4. Сисиньо, 18. Дяков, 25. Баджи, 88. Вандерсон, 95. Каули, 84. Марселиньо, 28. Кешерю

Стадион: “Джузепе Меаца”, Милано
Съдия: Даниел Зиберг (Германия)
Начало: 22:00 часа