Интер на четвърти пореден 1/2-финал за Купата на Италия

Нерадзурите спечелиха ломбардското дерби с Аталанта

Спорт
06:49 - 01 Февруари 2023
1660
Интер на четвърти пореден 1/2-финал за Купата на Италия

Интер победи Аталанта с 1:0 в първия сблъсък от 1/4-финалите за Купата на Италия.

Единствения гол в срещата отбеляза Матео Дармиан (57'). Така "нерадзурите" се класираха за следващата фаза на турнира и вече са по-близо до защитата на трофея си от миналата година, когато спечелиха купата.

Голямата новина в Интер беше завръщането на Ромелу Лукаку сред стартовите 11. В началото на месеца той получи леко възпаление на сухожилието в лявото коляно и напусна терените.

От тогава бе включен единствено в групата за мача с Милан за Суперкупата, но там не записа игрово време. Като цяло това е един от най-лошите сезони в професионалната кариера на 29-годишният белгиец. Той има записани едва 377 игрови минути в Серия “А” и е стартирал в само 8 от 20 шампионатни мачове за клуба си. 

Снощи Симоне Индзаги гласува доверие на играча си и с надеждата, че ще допринесе за продължаването на отбора в следващата фаза на клуба без да получи нова травма. Белгиецът бе сравнително активен, като не отбеляза гол и игра до 71-ата минута, когато бе заменен от Един Джеко.

Наставникът на отбора от Милано реши да излезе освен с Лукаку, и с останалите си звезди. В защита изпъкваха имената на Стефан де Фрай и Франческо Ачреби, в халфовата линия бяха непримиримите Хакан Чалханоолу и Хенрих Михитарян, а атаката беше водена от световния шампион от Катар - Лаутаро Мартинес.

В 57-ата минута Интер най-накрая събра плодовете на силната си преса. 

Матео Дармиан овладя по елегентен начин добро подаване от страна на Лаутаро Мартинес закова неспасяемо топката в долния десен ъгъл с удар от ръба на наказателното поле.

Така Интер се класира за четвърта поредна година на 1/2-финалите в турнира, където ще опитат да преодолеят новото предизвикателство по пътя си към защитата на купата.

Аталанта пък не успя да победи "нерадзурите" в девети пореден мач и за отбора от Бергамо остана единствена борбата за четвъртото място в Серия "А".