Интер наказа Милан в луд мач за Купата

Нерадзурите спечелиха с гол на Ериксен в самия край

Спорт
11:33 - 27 Януари 2021
1581
Интер наказа Милан в луд мач за Купата

Интер тресна Милан с 2:1 на четвъртфиналите за Купата на Италия в луд и емоционален мач. Двубой, който ще се помни дълго! 

В него имаше всичко - конфликт между звездите Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович, червен картон на шведа, дузпа, с която Лукаку едва не скъса мрежата, контузия за съдията и драма в последните минути. 

Двубоят стартира двуостро с положения и пред двамата вратари. Първият гол падна малко след половин час игра.

В 31-ата символичните домакини не успяха да изчистят топката при изпълнение на фаул и така тя попадна в Ибрахимович, чийто шут по земя първо срещна страничната греда, а след това се оплете в мрежата на Самир Ханданович.

В самия край на първата част се стигна до голяма свада между Златан и Лукаку, като двамата дори опряха чело в чело. Те получиха жълти картони и така белгиецът ще пропусне следващия мач на отбора си в турнира. Лукаку обаче не се успокои и продължи да буйства дори на прибиране в тунела, като едва беше удържан от хора от щаба на домакините. 

В 58-ата Ибрахимович фаулира Коларов, а съдията му показа втори жълт и съответно червен картон.

11 минути по-късно Николо Барела бе повален от Леао в наказателното поле на "росонерите". Първоначално съдията Паоло Валери даде сигнал играта да продължи, но след това направи знак за ВАР. Той промени решението си и отсъди дузпа. Лукаку реализира неспасяемо наказателния удар и изравни резултата.

В 75-ата минута съдията Валери получи мускулна контузия. Наложи той да бъде заменен от четвъртия съдия Кифи. Така играта бе прекъсната за около пет минути.

Новият рефер даде 10 минути добавено време. В 97-ата минута на двубоя Кристиян Ериксен изпълни брилянтен пряк свободен удар вкара за крайното 2:1 в полза на Интер.

На полуфиналите Интер ще играе срещу Ювентус или СПАЛ.