Интер не остави съмнения кой е по-добър

Нерадзурите крачат към титлата след гросмайсторска победа над Лацио в Рим

Спорт
11:20 - 18 Декември 2023
1361
Интер не остави съмнения кой е по-добър

Интер спечели едно от най-тежките си гостувания в Серия А. Отборът на Симоне Индзаги стигна до победа с 2:0 срещу Лацио, след като бе взел едва една точка при последните си четири гостувания на "орлите". Лаутаро Мартинес отбеляза 15-ия си гол в първенството от началото на сезона. Аржентинецът се възползва от груба грешка на Марушич и откри резултата в 40-ата минута. Маркюс Тюрам отбеляза втория гол в мача в 66-ата минута.

"Нерадзурите" се възползваха от грешката на Ювентус и вече имат аванс от четири точки на върха. Те записаха седма победа в последните си осем мача в първенството. Лацио пък вече е на 11-то място, след като се озова зад Монца, тъй като има по-лоша голова разлика.

Срещата започна на високо темпо, а първата възможност бе за гостите. Отлично дълго подаване на Дармиан изведе Тюрам на добра позиция, но Казале успя да блокира удара му. След тази ситуация домакините започнаха да контролират събитията на терена и държаха топката в дълги периоди. Те организираха няколко добри атаки, но не успяваха да ги завършат. В 23-ата минута пусна много опасна топка към Имобиле, но нападателят не успя да стигне до нея и тя се озова в ръцете на Зомер.

Римляните играеха добре, но не стигаха до реални голови ситуации. Атаките на гостите бяха по-редки, но по-опасни. При една от тях Тюрам пробва сложен удар, а топката мина далеч от целта. След това французинът бе неточен и при изстрел с глава.

"Орлите" показаха някои слабости при отиграванията. В три поредни ситуация за кратък период те загубиха топката в опасна зона. При първите два случая домакините се разминаха с нещо по-сериозно, но при третия бяха наказани. Марушич върна топката назад към Проведел без да гледа къде ще отиде тя. Между него и вратаря се оказа Лаутаро Мартинес. Аржентинецът заобиколи стража и прати топката в мрежата, въпреки че се забави и имаше защитници около него.

Отборът на Маурицио Сари започна активно второто полувреме и бързо стигна до възможност да изравни. Ровела открадна топката, напредна и беше сам срещу Зомер, но вратарят успя да блокира с крак. Спасяването бе отлично, но играчът на домакините можеше да се справи доста по-добре при удара. Лацио имаше предимство, но защитата на гостите успяваше да ограничи възможностите на "орлите".

Проведел трябваше да излиза, за да спре Лаутаро Мартинес, който бе изведен зад защитата. Вратарят се справи на ниво и първи стигна до топката. Малко след това на терена за римляните се появи Луис Алберто, който имаше здравословни проблеми и това бе причината да не е сред титулярите. Неговото влизане обаче бързо бе помрачено, тъй като Интер стигна до втори гол. Защитата на Лацио отново се пропука. Марушич пресече подаване към Лаутаро, но топката се озова в Барела, който пусна към Тюрам, а той с прецизен удар я прати в мрежата.

Вторият гол до голяма степен пречупи домакините и те можеха да загубят и с по-голяма разлика. Проведел се намеси великолепно в 71-ата минута, когато Лаутаро изведе Мхитарян сам срещу него. Три минути преди края на редовното време Мануел Ладзари получи червен картон. Той реагира остро, след като бе избутан от резервата Арнаутович и съдията го изгони заради реплика. В самия край Проведел направи поредно блестящо спасяване след удар на Мхитарян.