Интер не отпуска газта, би и Торино

Лацио завърши годината с комфортен успех във Венеция

Спорт
21:37 - 22 Декември 2021
1557
Интер не отпуска газта, би и Торино

Интер завърши годината с подобаващо и по шампионски - с победа. Нерадзурите надиграха у дома Торино с 1:0 на своя „Джузепе Меаца“ в двубой от междинния 19-и кръг на Серия А. Дензъл Дъмфрис отбеляза попадението в 30-ата минута.

Симоне Индзаги предприе три промени в стартовия си състав. Милан Шкриняр замени Данило Д’Амброзио в защита. В средата на терена Артуро Видал се появи на мястото на наказания Николо Барела. В атака Лаутаро Мартинес беше предпочетен пред Алексис Санчес и така днес си партнираше с Един Джеко. Гостите пък бяха подредени в 3-4-2-1 с Йосип Брекало, Антонио Санабрия и Марко Пяца в предни позиции.

В седмата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Вилфрид Синго, но той първо игра с крак и затова съдията не уважи претенциите на "нерадзурите". В 12-ата минута Видал взе топката от владението на Лаутаро и веднага стреля, но го направи неточно. В 18-ата минута Пяца отправи удар, с който не намери целта. Малко след това Алесандро Бастони се откъсна напред с топката, но си спечели само корнер. В 25-ата минута Марсело Брозович нанесе удар, който беше уловен от Ваня Милинкович-Савич.

Пет минути по-късно Интер организира опасна контраатака, която завърши с гол на Дъмфрис след удар по земя. В 38-ата минута Хакан Чалханоолу изведе с пас Лаутаро, който стреля покрай излезлия напред вратар, но не го направи достатъчно точно. Малко след това именно турчинът пробва мерника си с удар, но не успя да се разпише. В 42-ата минута Брозович също се отчете с пропуск.

В 48-ата минута Ола Айна опита далечен шут, с който прати топката покрай вратата. В 65-ата минута Чалханоолу спря топката с ръка пред наказателното си поле и получи жълт картон, заради който ще пропусне следващия мач на своя тим. От последвалия пряк свободен удар Саша Лукич стреля по земя, но Самир Ханданович успя да избие топката в корнер. В 88-ата минута удар на Санчес облиза страничната греда.

Лацио също завърши годината с победа с 3:1 при гостуването си на Венеция, като голове във втори пореден мач отбелязаха Педро и Франческо Ачерби, а Луис Алберто добави още едно попадение. За домакините се разписа Франческо Форте.

Срещата започна перфектно за римските „орли“, след като още в 3-та минута Педро Родригес подхвана индивидуална акция, испанецът премина през няколко бранители на домакините, отправи хубав удар по земя от границата на наказателното поле и реализира във вратата на Серхио Ромеро за 0:1.

Домакините отговориха на предизвикателството с лек териториален натиск. Половин час след началото на двубоя Матия Араму предостави превъзходно центриране в наказателното поле, като най-съобразителен се оказа Франческо Форте, който засече топката с глава от точката за дузпата и не остави никакви шансове на Томас Стракоша за 1:1.

Лацио повтори добрия си старт от първото полувреме и през втората част, отново в третата ѝ минута отново поведе в резултата. След центриране на Каталди от ъглов удар, Франческо Ачерби удари топката по доста необичаен начин, като с рамото си я прати във вратата на Ромеро.

Лацио не допусна ново отпускане, като продължи да владее инициативата до края на двубоя, като 10 минути преди края на редовното време Мануел Ладзари навлезе в наказателното поле, след което се свлече след сблъсък с противников защитник, но дузпа не последва. Венеция остана с човек по-малко в добавеното време на срещата, след като Танер Тесман получи директен червен картон за опасно влизане в краката на Луис Алберто. Испанецът оформи крайното 3:1 в полза на „лациалите“ в последната секунда на мача.

По този начин Лацио остава на осмо място с 31 точки, на 3 зад петия Ювентус. Венеция продължава борбата си за оцеляване, като заема 16-та позиция със 17 точки, на 6 над чертата.

В друг мач, игран по същото време, десетият Болоня надви 12-ия Сасуоло с 3:0 с голове на Рикардо Орсолини, Аарон Хики и Федерико Сантандер.