Интер оглави Серия "А"

Нерадзурите не се затрудниха срещу Лацио

Спорт
12:13 - 15 Февруари 2021
1704
Интер оглави Серия "А"

Интер победи Лацио с 3:1 в мач от 22-ия кръг на Серия А. В герой за "нерадзурите" се превърна Ромелу Лукаку, който вкара две попадения. Един гол добави Лаутаро Мартинес. За столичани точен бе Гонсало Ескаланте.

Интер поведе в резултата още в 20-ата минута, след като получи право да изпълни дузпа. Уесли Хоед извърши нарушение в наказателното поле срещу съперников футболист и съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Ромелу Лукаку, който преодоля Пепе Рейна за 1:0. 

В 45-ата минута Интер стигна до нов гол. Негов автор отново бе Лукаку. Белгиецът се възползва от невнимание на отбраната на Лацио и с удар отблизо прати топката във вратата на "орлите". 

В средата на второто полувреме гостите успяха да върнат едно попадение. След удар от разстояние топката срещна тялото на Гонсало Ескаланте и влетя в мрежата на Интер. Само 120 секунди по-късно обаче "нерадзурите" вкараха трети гол. Лукаку изведе отлично Лаутаро Мартинес сам срещу вратаря и аржентинецът не сгреши за 3:1.

След победата Интер продължава да е на върха в класирането с 50 точки от 22 двубоя. Втори е Милан с 49. Лацио пък се намира на седма позиция в подреждането с 40.