Интер попиля Болоня, Рома си измъкна срещу Сасуоло

Спорт
11:56 - 10 Ноември 2022
1413
Интер попиля Болоня, Рома си измъкна срещу Сасуоло

Интер победи Болоня с 6:1 в двубой от междинния 14-и кръг на Серия "А". Срещата започна лошо за домакините, които получиха гол в средата на първата част, но още до почивката водеха с 3:1.

Два гола за Интер вкара Федерико Димарко, а другите попадения в мрежата на Болоня бяха дело на Един Джеко, Лаутаро Мартинес, Хакан Чалханоглу (дузпа) и Робин Госенс.

С успеха "синьо-черните" се изкачиха на 4-о място в класирането, заедно с Аталанта и Лацио, а Болоня прекъсна серията си от три победи и заема 13-а позиция в подреждането.

Сасуоло и Рома завършиха 1:1 на “Мапей” в мача помежду си от междинния 14-и кръг в Серия "А". Така “неровердите” останаха само с един успех в последните си шест срещи, а “вълците” не се реваншираха на своите фенове за загубата от Лацио в градското дерби.

Двата тима изиграха равностоен двубой без много положения пред двете врати. За домакините не успяха да се разпишат Давиде Фратези, Арман Лауриенте и Хамед Траоре, а за “джалоросите” своите шансове пропиляха Елдор Шомуродов и Никола Залевски.

Така се стигна до 80-ата минута, когато резервата Тами Ейбрахам се извиси при центриране на Джанлука Манчини и откри резултата с глава. Така нападателят прекрати головата си суша в първенството, където беше вкарал за последно на 12 септември за успеха с 2:1 над Емполи. Попадението му обаче не се оказа победно, тъй като само пет минути по-късно Андреа Пинамонти изравни с удар отблизо след асистенция на Лауренте. Така той беше точен срещу римляните с екипа на четвърти различен отбор след Фрозиноне, Дженоа и Емполи.

Рома е шести в класирането с актив от 25 точки, отстъпвайки на Ювентус само по голова разлика, а Сасуоло е на 13-ата позиция с 15 спечелени пункта.