Интер представи Лукаку, феновете му простиха

Нападателят ще играе през новия сезон с номер 90 на гърба

Спорт
11:01 - 30 Юни 2022
2024
Интер представи Лукаку, феновете му простиха

Интер официално представи нападателя Ромелу Лукаку като свое ново попълнение. Белгиецът се завръща на "Джузепе Меаца" под наем от Челси. Той бе представен лично от президента на клуба Стивън Жан от покрива на клубната централа.

Въпреки че ултрасите на Интер бойкотираха завръщането на Ромелу Лукаку, много феновете на тима се събраха, за да изразят радостта си от неговото повторно пристигане в клуба. Белгийският нападател пристигна тази сутрин в Милано и по-късно през деня премина медицински прегледи.

Десетки фенове се събраха пред медицинския център, където бяха правени тестовете на Лукаку. Той се показа на прозореца, за да ги поздрави.

Привържениците на Интер показаха, че са му простили преминаването в Челси, въпреки че миналата седмица ултасите излязоха с изявление, в което казаха, че белгиецът трябва отново да спечели доверието и любовта им.

Лукаку бе продаден от Интер на Челси преди година срещу 113 милиона евро. Белгиецът обаче не успя да покаже най-доброто от себе си на "Стамфорд Бридж" и още през декември даде интервю, в което се извини на тифозите на "нерадзурите" и обеща един ден да се завърне. Той едва ли е очаквал това да стане толкова скоро.

"Завърнах се, бейби! Много съм щастлив. Винаги изпълнявам обещанията си", заяви Лукаку.

Трансферът на Лукаку в Интер ще бъде под наем за една година срещу 8 милиона евро, плюс допълнителни бонуси в зависимост от представянето му. Освен това играчът е приел да намали заплатата си с 35%, за да помогне за осъществавянето на сделката.

Нападателят ще играе през новия сезон с номер 90 на гърба си, тъй като любимият му №9 е зает от Един Джеко. Това пък до голяма степен означава, че босненецът няма да бъде продаден, а ще остане на "Джузепе Меаца" и ще се конкурира с Лукаку за мястото си в атака.