Интер продължава по шампионски график

Нерадзурите не оставиха шанс на Юве

Спорт
10:55 - 05 Февруари 2024
1537
Интер продължава по шампионски график

Водачът в класирането на Серия "А" Интер постигна победа с 1:0 над преследвача Ювентус и увеличи разликата на четири точки на върха в класирането в италианското първенство.

"Дерби д'Италия" бе решено от автогол на защитника на гостите Федерико Гати, който прати топката в собствената си мрежа в 37-ата минута. Ювентус така и не успя да се отърси от шока от края на първата част, а Интер пропусна да запише много по-изразителна победа.

Пред препълнените трибуни на стадион "Джузепе Меаца" в Милано домакините от Интер имаха пълно превъзходство, като то бе особено видно през второто полувреме, когато футболистите на Ювентус оставяха повече пространства в отбраната си.

В 37-мата минута Гати опита да изпревари нападателя на Интер Маркъс Тюрам за едно центриране от фланга, но за негово нещастие отклони топката с корем в собствената си врата.

През второто полувреме Интер пропусна две отлични възможности за гол чрез Николо Барела и резервата Марко Арнаутович, като възможността пред австрийския нападател, заменил малко по-рано Тюрам, бе стопроцентова.