Интер с важна точка под Везувий

Торино обърна Рома в друг двубой от Серия "А"

08:25 - 19 Април 2021
1313
Интер с важна точка под Везувий

Интер доближи титлата в Серия А, след като завърши при резултат 1:1 в дербито с Наполи от 31-ия кръг на надпреварата. Домакините поведоха след автогол на Самир Ханданович, но "нерадзурите" стигнаха до изравнително попадение благодарение на Кристиан Ериксен.

След равенството Интер заема първото място в класирането със 75 точки - на девет от втория Милан. Наполи пък са пети с 60. До края на първенството остават седем кръга.

В началните минути на срещата двата тима си размениха по няколко опасни положение, но до гол така и не се стигна. Интер създаде първата сериозна ситуация пред вратата на съперника в 30-ата минута. Ромелу Лукаку получи подаване на добра позиция и стреля много силно, но ударът му срещне напречната греда. В 36-ата минута Наполи поведе. Самир Ханданович опита да пресече едно центриране в наказателното поле, но не се намеси добре и топката попадна в мрежата му.

Малко преди края на първата част "нерадзурите" бяха близо до гол. Кристиан Ериксен стреля от границата на наказателното поле, като топката се удари първо в гърба на негов съотборник, а след това и в гредата, преди да излезе в аут.

В 55-ата минута Интер най-накрая стигна до гол. Кристиан Ериксен демонстрира техниката си и се освободи от съперников защитник. Датчанинът стреля от границата на наказателното поле, като силният му удар не остави никакви шансове на вратаря на Наполи.

Няколко минути по-късно домакините можеха да изравнят. Ударът с глава на Джовани ди Лоренцо мина покрай страничната греда. В 82-ата минута играчите на Наполи имаха сериозни претенции за дузпа, след като Пьотр Зиелински бе повален в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което главният съдия Даниеле Довери прецени, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка. В крайна сметка двубоят завърши при резултат 1:1.

Торино победи Рома с категоричното 3:1 в друг мач от 31-ия кръг на Серия А. "Биковете" изоставаха с един гол до 57-ата минута, но с попадения на Санабрия, Заза и Ринкон стигнаха до успеха. За Рома точен бе Борха Майорал.

Столичани пък завършиха мача с човек по-малко, след като Диавара бе изгонен малко преди последния съдийски сигнал.

След поражението Рома се намира на седмо място в класирането с 54 точки - на 4 от шестото място, което е последното даващо право на участие в евротурнирите през следващия сезон. Торино пък са 15-ти с 30.