Интер сбърка, ще узаконява титлата срещу Милан

Каляри измъкна точка на "Меаца"

Спорт
08:20 - 15 Април 2024
1931
Интер сбърка, ще узаконява титлата срещу Милан

Лидерът Интер записа изненадващо 2:2 срещу Каляри на свой стадион в мач от 32-рия кръг на Серия “А”. Това обаче не е проблем за тима на Симоне Индзаги, защото той може да триумфира с титлата още в следващия си двубой, който е срещу градския съперник Милан на 22 април.

Ако “нерадзурите” спечелят в дербито, те официално ще са шампиони.

Ако Интер беше надвил Каляри, то и равенство щеше да бъде достатъчно срещу “червено-черните” им съграждани.

Лошата новина за бъдещия първенец е, че той няма да успее да изравни или подобри рекорда за най-много спечелени точки през кампанията в Калчото - 102, който се държи от Ювентус от сезон 2013/14 с Антонио Конте за треньор.

До края има още само шест кръга, което означава, че Интер може да натрупа най-много 101 пункта.

Домакините повеждаха на два пъти, но футболистите на Клаудио Раниери успяха и в двата случая да изравнят. В последните секунди Каляри дори се размина с победно попадение.

При гола за 2:2 пък останаха съмнения за игра с ръка, но главният съдия не гледа повторение на ВАР. Маркюс Тюрам беше точен за 1:0 още в 12-тата минута.

В 64-тата Каляри изравни чрез Елдор Шомуродов. В 74-тата минута Хакан Чалханоолу реализира втори гол за "нерадзурите" от наказателен удар, но последва ново изравняване - чрез Николас Виола в 83-тата.

Точката е ценна за Каляри, който е застрашен от изпадане.