Интер се подсили с Павар (ВИДЕО)

Френският национал премина в редиците на “нерадзурите” срещу 30 млн. евро

Спорт
13:55 - 31 Август 2023
2009
Интер се подсили с Павар (ВИДЕО)

Бенжамен Павар вече е футболист на Интер. Френският национал премина в редиците на “нерадзурите” от Байерн (Мюнхен). Трансферната сума е 30 млн. евро, а в договора фигурира и клауза, според която баварците могат да получат още 2 млн. като бонуси.

“Мерси, Бенджи! Искаме да благодарим на Павар за изключително успешния му престой в нашия клуб. Той беше много важна част от отбора, който спечели шест трофея в един сезон. Не забравяме гола му във финала на Световното клубно първенство. Уважаваме неговото желание да потърси ново предизвикателство и затова се съгласихме да го пуснем в Интер. Желаем му много успехи в Серия “А”, коментира изпълнителният директор на баварците Ян-Кристиан Дреесен.

Павар е бивш футболист на Лил и Щутгарт, а Байерн го привлече през 2019 година. Френският национал спечели 4 титли в Бундеслигата, една купа и две суперкупи на Германия, а освен това триумфира с гранда от Мюнхен в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Договорът на Павар с Интер е до 2028 година. От него се очаква да замени в центъра на защитата преминалия в Пари Сен Жермен Милан Шкриняр.