Интер се провали на "Меаца", Наполи би

Спорт
11:22 - 28 Септември 2023
1441
Интер се провали на "Меаца", Наполи би

Лидерът в Серия "А" Интер претърпя шокиращ обрат и в крайна сметка загуби с 1:2 от Сасуоло на “Джузепе Меаца” в двубоя помежду им от междинния шести кръг на италианския елит.

Дензъл Дъмфрис даде аванс на “нерадзурите” в добавено време на първата част, но след почивката Недим Байрами (54') и Доменико Берарди (63') донесоха победата в полза на гостите.

Това е първо поражение за “Змията” през сезона, докато “неровердите” спечелиха срещу местен гранд във втори пореден мач след домакинския успех с 4:2 над Ювентус отпреди няколко дни.

Симоне Индзаги предприе само две промени в стартовия състав, който победи Емполи с 1:0. Бенжамен Павар беше заменен от Дъмфрис и така Матео Дармиан се върна в защитната тройка. Освен това Давиде Фратези отстъпи мястото си на Хенрих Мхитарян. Тандемът в атака отново беше оформен от Маркюс Тюрам и Лаутаро Мартинес. Гостите пък бяха подредени в 4-2-3-1 с Андреа Пинамонти като централен нападател.

Въпреки загубата Интер остава лидер в класирането с 15 точки, но позволи на втория Милан да го изравни. Сасуоло пък се изстреля до осмата позиция, събирайки 9 пункта на сметката си.

Наполи се наложи над Удинезе с 4:1 в мач от шестия кръг в италианската Серия А. Попаденията за „партенопеите“ бяха дело на Пьотр Жилински, Виктор Осимен, Хвича Кварацхелия и Джовани Симеоне, докато почетният гол за Удинезе бе вкаран от Лазар Самарджич.

С попадението си Виктор Осимен затвори устите на всички хора в клуба, в които се подиграха с него в последните дни заради изпусната дузпа срещу Болоня, като той дори бе сравняван с кокос.

След този успех Наполи натрупа 11 точки в актива си, заемайки 5-о място във временното класиране в Серия А, докато Удинезе продължава да бъде на 18-а позиция със само три пункта в актива си.