Интер се спаси от резил срещу Парма

Нерадзурите наваксаха изоставане от два гола у дома

Спорт
21:33 - 31 Октомври 2020
1722
Интер се спаси от резил срещу Парма

Интер успя да навакса два гола пасив, за да стигне до равенството срещу Парма у дома. Два гола на Жервиньо до средата на втората част дадоха комфортна преднина на гостите, но Марсело Брозович и Иван Перишич в добавеното време от срещата предотвратиха изненадваща загуба за „нерадзурите“.

Вицешампионът на Италия продължава неубедителното си представяне от началото на новия шампионат. Тимът на Антонио Конте е 5-и с актив от 11 точки след 6 мача. Парма е 15-и с 5 пункта.

Любопитното в срещата бе, че се наложи в последния момент четвъртия съдия на срещата да ръководи мача, тъй като главният рефер Пайрето получи мускулна травма минути преди началото.

Първата по-добра възможност се откри пред Иван Перишич във 2-рата минута, но неговият удар премина над напречната греда. Няколко минути по-късно Лаутаро Мартинес стреля, но не затрудни вратаря Луиджи Сепе.

Интер владееше повече топката от своя съперник и диктуваше темпото на игра, но не стигаше до сериозни голови положения, тъй като гостите бяха добре подредени в защита.

Две минути преди почивката Ашраф Хакими засече с глава центриране, но не съумя да намери очертанията на вратата.

В първите секунди от второто полувреме Парма шокира своя противник. Жервиньо бе изведен зад защитата на „:черно-сините“ и отбеляза за 0:1.

Гостите отново отбеляза в 52-рата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 62-рата минута обаче Парма нанесе втори удар по амбициите на Интер. Жервиньо отново бе изпуснат от защитата на „нерадзурите“ и той успя да преодолее Ханданович, за да удвои преднината на своя тим.

Интер бързо успя да се отърси и се върна в мача благодарение на влезлия от резервната скамейка Марсело Брозович. Той си освободи пространство за изстрел и успя да заблуди вратаря Сепе – 1:2.

В 76-ата минута Хакими стреля с глава, но право в ръцете на Сепе.

Четири минути преди изтичането на редовното време Брозович опита късмета си от разстояние, но топката прелетя далеч от целта. Така се стигна до 2-рата минута на добавеното време, когато равенството бе възстановено. Коларов центрира от пряк свободен удар, а Иван Перишич успя с глава да реализира за 2:2.

Секунди преди последния съдийски сигнал Артуро Видал можеше да донесе победата за Интер, но чилиецът не съумя да насочи топката в очертанията на противниковата врата.