Интер ще довършва започнатото срещу Атлетико

Борусия Дортмунд и ПСВ Айндховен излизат в друга витална битка

Спорт
12:16 - 13 Март 2024
1010
Интер ще довършва започнатото срещу Атлетико

Атлетико Мадрид приема Интер на „Сивитас Метрополитано“ в един от най-интересните реванши от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Лидерът в Серия „А“ има предимство от един гол след първия мач след попадение на Марко Арнаутович.

„Дюшекчиите“ не показаха почти нищо в офанзивен план на „Сан Сиро“ и не успяха да отправят нито един точен удар, но вярват, че на своя стадион ще покажат друго лице и ще се класират за 1/4-финалите за трети път в последните пет сезона.

Формата на тима на Диего Симеоне не е особено добра в последно време, след като Атлетико спечели само два от предишните си девет мача във всички турнири, а през уикенда отборът се представи безлично срещу Кадис, който нямаше победа в Ла Лига от септември, и загуби с 0:2. На „Метрополитано“ обаче всичко е много по-различно и тук отборът има само едно поражение в последните си 32 мача във всички турнири. Освен това Атлетико има седем победи в предишните девет домакинства на италиански съперници.

Интер е в далече по-добра форма, записвайки 13 поредни победи. Последната от тях бе като гост на другия отбор във форма в Серия „А“ - Болоня. Симоне Индзаги реши да даде почивка на голяма част от титулярите си в този двубой, така че „нерадзурите“ ще бъдат свежи за изтощителния във физическо отношение двубой, който ги очаква в Мадрид. Интер вече е сигурният нов шампион в Серия „А“, така че до края на сезона отборът може да концентрира изцяло силите си върху Шампионската лига, където бе на финал през миналата кампания.

„Нерадзурите“ продължаваха напред в седем от последните осем елиминационни срещи в Шампионската лига, след като са спечелили първия двубой. Интер обаче няма победа в предишните си десет визити в Испания в най-комерсиалния турнир.

Големите въпросителни в състава на домакините са дали Антоан Гризман и Хосе Хименес, които лекуват контузии, ще могат да вземат участие в двубоя. На пресконференцията си преди мача Симеоне отказа да даде категоричен отговор. Марко Арнаутович, който отбеляза победния гол в първия мач, и Карлос Аугусто пропускат двубоя за Интер.

Борусия (Дортмунд) посреща днес от 22:00 часа ПСВ Айндховен в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първата среща зависи 1:1, така че и двата отбора имат своите шансове да достигнат следващата фаза на турнира.

Борусия продължава да се представя на приливи и отливи на домашната сцена, като тимът се бори сериозно за 4-тата позиция в Бундеслигата с РБ Лайпциг. След няколко неубедителни мача, хората на Един Терзич записаха две поредни победи като гости и влизат в мача в добро настроение.

Германците не са загубили нито един домакински мач в последните две издания на Шампионската лига (три победи и четири равенства), но имат само две победи вкъщи в последните си 6 мача във всички турнири. Най-големите кадрови проблеми пред Дортмунд ще са свързани с наказанието заради натрупани картони на Нико Шлотербек, както и с контузията на Себастиан Алер. Терзич ще разчита много на две “лалета” именно срещу нидерландците - намиращите се в доста добра форма Донийл Мален и Ян Маатсен.

За разлика от съперника си, ПСВ Айндховен се представя феноменално в собственото си първенство, където е убедителен лидер с десет точки преднина пред втория Фейенорд. “Филипсите” нямат загуба в Ередивизи, като имат записани само три равенства и умопомрачителна голова разлика 80:13.

Крушението с 0:4 в груповата фаза на Шампионската лига от Арсенал и елиминацията с 0:1 от Фейенорд за Купата на Нидерландия всъщност са единствените две поражения, които ПСВ са претърпели от 39 мача досега (29 победи, 8 ремита, 2 загуби). Това дава и немалки надежди на нидерландците за достигане до последните осем в Шампионската лига - нещо, което не се е случвало от далечния вече сезон 2006/2007.

Наставникът Петер Бос най-вероятно няма да може да използва контузените Исмаел Сайбари и Ноа Ланг. Самият специалист също ще е пределно мотивиран да се докаже срещу бившия си тим Борусия (Дортмунд), на който бе начело едва шест месеца през 2017. Капитанът на ПСВ Люк де Йонг продължава да къса мрежите, като има 31 гола в 38 мача във всички турнири, и се очаква именно той да бъде главната заплаха за германския тим тази вечер.