Интер триумфира в миланското дерби

Звезди на Милан без малко да се сбият на скамейката

По света
09:54 - 18 Март 2019
1927
Интер триумфира в миланското дерби

Интер надви Милан с 3:2 в дербито на Милано и си върна третото място в класирането на италианската Серия А. Двубоят бе изключително напечен, като освен петте гола, около 80 000 на стадион „Джузепе Меаца” видяха още куп картони, отменен червен от системата ВАР и дузпа. Макар и без голмайстора си Мауро Икарди, „нерадзурите” бяха по-ефективни в атака и устискаха победата в последните драматични секудни.

Всичко започна по мед и масло за символичния гост Интер, след като при центриране отдясно миланската защита увисна фатално, а уругваецът Матиас Весино от няколко метра заби топката в мрежата. „Росонерите” опитаха да натиснат, но до почивката по-големите опасности отново бяха пред тяхната врата.

Второто полувреме отново започна с радост за Интер. В 51-ата минута Политано центрира отдясно и защитникът Стефан Де Фрай с глава простреля Донарума – 0:2. Едва при два гола пасив Милан се разигра  и само шест минути по-късно се върна в мача. Бакайоко засече отлично центриране от фаул и с глава намали резултата на 1:2. В 66-ата обаче Интер си върна преднината от дузпа, след фаул срещу Политано на самата граница на наказателното поле. Лаутаро Мартинес се нагърби с изпълнението и хладнокръвно направи 1:3.

Малко след това искрите се преместиха на резервната скамейка, където две от звездите на Милан едва не стигнаха до бой. Смененият Франк Кесие бе видимо изнервен и при реплика от съотборника му Лукас Билиа двамата тръгнаха да си налитат. Наложи се трима души да озаптяват разлютения Кесие, за да не се стигне до още по-грозни сцени.  

Милан все пак не се примири с резултата и тръгна мощно в атака. В 71-ата минута лошо избита топка от вратаря Ханданович попадна на крака на Мусакио, който от няколко метра порази мрежата. Малко преди края Андреа Конти от Милан влезе остро на съперник и получи директен червен. След намесата на ВАР обаче реферът промени картона на жълт и „росонерите” запазиха надежда за изравнителен гол.

Такъв за малко да падане в 96-ата минута, когато Кутроне стреля отляво по диагонала, но точно пред голлинията Д’Амброзио изби геройски топката и запази трите точки на сметката на Интер. С успеха „нерадзурите” отново се върнаха на трито място в класирането с 53 т., а четвърти остава Милан с 51 т.