Интер увеличи преднината си на върха в Италия

Каляри прекърши Рома и напусна зоната на изпадащите

Спорт
12:10 - 26 Април 2021
2564
Интер увеличи преднината си на върха в Италия

Интер победи Верона с минималното 1:0 в мач от 33-ия кръг на Серия А, като по този начин увеличи преднината си на върха в класирането. Единственото попадение в срещата падна в 76-ата минута и бе дело на Матео Дармиан.

Благодарение на успеха си "нерадзурите" вече имат 79 точки - на 13 пред втория Милан, който обаче е с мач по-малко. До края на първенството остават 5 кръга.

Каляри победи с 3:2 Рома в среща от 33-тия кръг на Серия А. Двата тима си размениха по едно попадение преди почивката. Точен домакините бе Хараламбос Ликоянис, а за „вълците“ – Карлес Перес.

През втората част Разван Марин и Жоан Педро дадоха комфортна преднина от два гола на сардинците, която се оказа напълно достатъчна за крайния успех. Римляните успяха да намалят изоставането си, благодарение на Федерико Фасио, но не и да се доберат поне до точката.

След победата Каляри задмина Беневенто и излезе от зоната на изпадащите. Тимът е 17-и с 31 точки, наравно с новака в елита, който по-рано днес загуби с 2:4 от Удинезе. В същото време Рома остава на седмото място 55 пункта.