Интер завърши ударно, Юве получи титлата след загуба от Рома

Голмайсторът на Лацио и на Серия "А" - Чиро Имобиле, изравни рекорда на Гонсало Игуаин

Спорт
08:06 - 02 Август 2020
1398
Интер завърши ударно, Юве получи титлата след загуба от Рома

Интер победи с 2:0 като гост Аталанта в мач от последния кръг на Серия "А" и финишира на второ място в крайното класиране, само на точка зад шампиона Ювентус, който отстъпи у дома на Рома.

Резултата откри Данило Д'Амброзио още в 1-ата минута, а в средата на първото полувреме се разписа и Ашли Йънг. Преди сблъсъка на "Атлети Адзури д'Италия" разликата между двата отбора беше само точка в полза на гранда от Милано.

Ако двубоят беше завършил наравно, за втората позиция можеше да се пребори Лацио, но само в случай, че "орлите" бяха спечелили срещу Наполи.

Бергамаските бяха в серия от 17 срещи без загуба в първенството. Съставът на Джан Пиеро Гасперини се нуждаеше само от два гола, за да достигне кота "100", а освен това се стремеше да постави рекорд в историята си с 8 поредни домакински победи. Интер обаче не позволи това да се случи.

"Синьо-черните" не допуснаха гол в четвърти пореден мач.

Така отборът на Гасперини не вкара гол едва за трети път през сезона, а Интер записа 14-а "суха мрежа".

Следващите изпитания за двата тима ще са в евротурнирите - Интер е на осминафиналите в Лига Европа и ще има за съперник Хетафе, а Аталанта чака мачовете с Пари Сен Жермен от 1/4-финалите в ШЛ.

Футболистите на Ювентус официално вдигнаха Скудетото за сезон 2019/20 в Серия "А". Торинци си гарантираха 9-ата поредна титла още преди два кръга с победата над Сампдория (2:0), но трофеят им бе връчен официално след края на домакинския сблъсък с Рома (1:3).

Загубата от "Вълците" леко развали настроението в лагера на "бианконерите", но усмивките се върнаха веднага след края на срещата, когато бе официалната церемония по връчването на Скудетото. Първо футболистите излязоха един по един от тунела на стадиона, за да получат златните си медали. Последен това стори капитанът Джорджо Киелини, който вдигна отличието над главата си за 9-и пореден път.

Това е 36-ата официална титла в историята на Ювентус, като клубът има спечелени още две отличия, които обаче му бяха отнети заради скандала "Калчополи", макар феновете да продължават да ги броят и тях.

Наполи победи Лацио с 3:1 в мач от последния кръгна сезон 2019/20 в Серия "А". Фабиан Руис, Лоренцо Инсиние и Матео Политано вкараха за домакините, а Чиро Имобиле вкара 36-и гол от началото на сезона, с което изравни рекорда на Гонсало Игуаин за най-много голове отбелязани в един сезон в Калчото. Имобиле спечели и приза за голмайстор на Европа, след като задмина головата машина на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който завърши сезона с 34 попадения. 

Чиро Имобиле е новият носител на “Златната обувка“

Наполи поведе още в 9-ата минута. Дрис Мертенс пусна към Фабиан Руис, който с прехвърлящ удар от границата на наказателното поле прониза Стракоша. Носителят на "Златната обувка" за 2020 година Чиро Имобиле възстанови равенството в 22-рата минута. Той получи подаване отдясно от Марушич и простреля отблизо Давид Оспина. 

Десетина минути след началото на втората част Наполи отново поведе. Марко Пароло извърши нарушение срещу Дрис Мертенс и главният съдия отсъди дузпа в полза на тима на Дженаро Гатузо. Зад топката застана Лоренцо Инсиние, който с изстрел в долния десен ъгъл вкара във вратата на Стракоша. 

В добавеното време на двубоя Матео Политано оформи крайното 3:1 с гол от близка дистанция. 

Наполи завършва сезона на седмо място, а Лацио остана четвърти.