Iron Maiden обявявиха първите дати за турнето им през 2024 г.

Легендите стартират през септември и далеч от Европа

Новини
14:41 - 19 Октомври 2023
3887
Iron Maiden обявявиха първите дати за турнето им през 2024 г.

Iron Maiden ще продължат турнето си Future Past Tour през 2024 г. Групата обяви, че ще удължи с концертита си, които приключиха на Power Trip в Индио, Калифорния, миналия уикенд. 

Първият потвърден кръг от концерти е насрочен за следващия септември в Австралия и Нова Зеландия. Специални гости на похода ще бъдат Killswitch Engage. Освен това групата потвърди няколко концерта в Япония, като се очакват още дати да бъдат обявени в най-скоро време.

"Наистина ни хареса да свирим на всички концерти от турнето Future Past Tour тази година, а реакцията на нашите фенове беше невероятна, заяви басистът на Iron Maiden Стив Харис. - Възможността да изсвирим някои от тези песни за първи път направи турнето още по-запомнящо се и нямаме търпение да го продължим и догодина".

По отношение на австралийските дати, които преди това бяха отложени заради пандемията COVID-19, Харис добави: "Всички ние сме много развълнувани, че най-накрая ще можем да се върнем в Австралия, тъй като знаем, че нашите фенове ни чакаха толкова търпеливо през последните няколко години. Ще бъде страхотно да се върнем там, особено с това ново шоу. Обещаваме ви, че чакането ще си заслужава!".

Iron Maiden, които все още са една от най-тежките групи на света, превърнаха своето турне Legacy of the Beast Tour в Северна Америка миналата година в още по-мащабно. 

Последният албум на групата Senjutsu излезе през 2021 г. Той достигна връхна точка №3 в класацията Billboard 200 и №1 в класациите Top Rock и Top Hard Rock Albums на Billboard. 

Наскоро те изнесоха поредица от концерти в Канада, последвани от участие на Power Trip в Индио, Калифорния, заедно с Metallica, AC/DC, Guns N' Roses, Judas Priest и Tool.

Ето и първите дати на групата:

1 септември 2024 г. - RAC Arena - Пърт, Австралия

4 септември 2024 г. - Adelaide Entertainment Centre - Аделаида, Австралия

6 септември 2024 г. - Rod Laver Arena - Мелбърн, Австралия

10 септември 2024 г. - Brisbane Entertainment Centre - Бризбън, Австралия

12 септември 2024 г. - Quads Bank Arena - Сидни, Австралия

16 септември 2024 г. - Spark Arena - Окланд, Нова Зеландия

22 септември - Sky Hall Toyota - Аичи, Япония

24 септември - зала Osaka-Jo - Осака, Япония

26 септември - Tokyo Garden Theater - Токио, Япония

28 септември - Pia Arena MM - Канагава, Япония