Иска му се на Григор: Не съм далеч от Алкарас и Джокович

Спорт
14:09 - 25 Май 2023
1329
Иска му се на Григор: Не съм далеч от Алкарас и Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров говори пред медиите след победата си над испанеца Роберто Карбайес Баена на старта си на турнира в Женева.

"Играх много чисто в началото на мача и това ми улесни живота", призна Димитров.

Григор Димитров стартира с победа в Женева
"Имах много добро чувство на корта. Освен това сервирах много добре. Фактът, че бях концентриран от началото до края на мача, че се чуствах отлично, показва, че сме на прав път", каза българинът след успеха си.

"Това, че отпаднах в последните турнири от Алкарас и Джокович не ми позволи да покажа на корта всичко, което правя на тренировка. Но това за пореден път ми показа, че в тениса границите са твърде близки. Не мисля, че съм много далеч от тези двамата, както и не мисля, че съм далеч от най-доброто си ниво. Чувствам се добре във всички фази - движа се добре по корта, удрям отлично топката", смята Димитров.

"Наистина вярвам, че в следващите месеци могат да ми се случат хубави неща. Няма какво повече да доказвам на никого, освен може би на себе си, че все още съм способен на хубави неща. Вярвам в това и работя много, за да се случи", каза още най-добрият роден тенисист.

"Често съм идвал тук за ваканция и обичам турнира. Ние, тенисистите, сме в най-добрите условия. Има много работа, която е свършена от организаторите и доброволците, за да е успешен турнирът. Вече 14 години съм в професионалния тенис и мога да ви кажа, че е истинско удоволствие да съм тук. Има качество на всяко ниво", каза още Григор Димитров.

По-късно днес четвъртият поставен в Женева българин ще излезе на четвъртфинал срещу австралиеца Кристофър О' Конъл.