Искрен Митев: Радев е провален президент

Той не може да бъде успешен политик, твърди членът на ПП-ДБ

Новини
18:13 - 04 Септември 2023
2810
Искрен Митев: Радев е провален президент

"Когато нашите деди са писали Конституцията, едва ли са предполагали, че институция, която трябва да обединява българите, ще бъде използвана с лични цели. Радев се е провалил като президент, той определено не обединява. Като провален президент, няма как да е успешен политик", заяви народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Искрен Митев.

Той определи законопроекта на Явор Божанков (ПП-ДБ) за ограничаване на президентските правомощия като "абсолютно актуален".

Според него, за него ще се събере достатъчно подкрепа сред депутатите.

"Ще бъде прегледан и променен така че да отговаря изцяло на всички законови норми. Ще направим така, че България да бъде нормална европейска държава, където ако не управлява редовното правителство, управлява редовното правителство в оставка или този, който иска да свали правителството, предлага кой да управлява", уточни Искрен Митев.

По думите му, Румен Радев цели правителството да падне, тъй като иска властта за себе си, за да управлява България еднолично.

Искрен Митев коментира в „Денят на живо“ и темата за евентуален нов референдум - за запазване на 3 март като национален празник.

"Те искат в обществото да се говори как няма да има 3-ти март. Това не е вярно. Това е поредният опит да се наплашат българите, вместо да се насочим към истинските битки. Ние трябва да слушаме хората.

Ако се организира референдум за това, ще го подкрепя и ще се съобразя с мнението. Винаги трябва да се чува гласът на хората, когато въпросът е зададен правилно. Много често референдумите се използват с цел популизъм, както този за лева. Единствената цел беше да се направи кампания, която бе направена успешно".