Искрен Митев за заместника на Гешев: От трън, та на глог

Новини
12:26 - 20 Юни 2023
1586
Искрен Митев за заместника на Гешев: От трън, та на глог

Не трябваше така да се избира заместник на Гешев. Ситуацията стана "от трън, та на глог". Същите мотиви, с които бе отстранен Гешев, могат да бъдат приложени и към Сарафов. Ако си бил заместник на човек, към който обществото няма доверие и си бил в екипа му, ти също носиш стигмата на това недоверие. Да се мине по нормална процедура и да се избере човек, който да се ползва с общественото доверие.

Това заяви за „Твоят ден“ Искрен Митев от ПП–ДБ.

„ГЕРБ не са наши партньори във властта. Ротационното ни управление с тях е основано на недоверие и търпимост. Смятам, че не трябва да има имунитети, а ако има, когато бъде поискан, веднага да се даде. Това показва, че човекът смята, че е невинен по обвиненията, повдигнати срещу него“, коментира още Митев. По думите му „Възраждане“ трябва да търпят имиджови щети от присъствието на Пеевски в комисията за конституционни промени.

„Бутоните „въздържал се“ и „против“ носят еднакво значение. Ще разговаряме с всички партии за конституционната реформа. Търсим мнозинство и искаме да я осъществим. Опит да се вкара несъществуваща интрига е въпросът защо разговаряме с ДПС. Говорим си с всички, защото българските граждани са ги излъчили, въпреки че някой може аз да не харесвам“, коментира депутатът.