Искрен Веселинов: Не приемаме промени в 12 без 5 за вота

Патриотите възразиха остро срещу гласуването по пощата

Новини
10:58 - 13 Януари 2021
1401
Искрен Веселинов: Не приемаме промени в 12 без 5 за вота

Няма да допуснем промени на изборните правила в навечерието на вота, обяви в изказването си за старта на новия парламентарен сезон съпредседателят на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Категорично сме против гласуването по пощата, отсече той. Според него този начин на гласуване е само фасада, че ще помогне на българите в Англия, защото най-много ще се повлияе на гласоподавателите от Турция.

"Фасадата Англия не е подходящ пример. 16 хил. лесно могат да гласуват в 35 секции. Това са по 500 души на секция, но на Турция се дава възможност една недемократична държава да обърне избирателния процес у нас. Ако не беше акцията на ОП преди 4 г. най-вероятно щяхме да имаме етничекса партия в парламента - ДОСТ. Хубавите намерения са едно, национално отговорната позиция друго.", добави Веселинов.

 Очакванията му са предстоящите избори да минат под знака на омразата, а поводите за гордост от управлението са повишаването на заплатите и по-конкретно на учителските. Друг повод за гордост е "отстояването на държавно отговорна позиция за Република Северна Македония".

Веселинов посочи конкретни приоритети за патриотите в оставащите седмици за работа на парламента. Да се криминализира радикалният ислям, да се преформулира понятието маловажна кражба, закона за неплатежоспособност на физиеските лица или частния фалит, да не се плаща сградна такса за бившите ползватели на ТЕЦ, да се осигури квота на българска музика във всички радиа и телевизии и борба с фалшивите новини.