Испания – Бразилия извъртяха зрелищно 3:3

Спорт
11:07 - 27 Март 2024
1121
Испания – Бразилия извъртяха зрелищно 3:3

Испания и Бразилия направиха зрелищен мач, който завърши 3:3 на „Сантиаго Бернабеу“, а зрителите не останаха безучастни към страхотените изпълнения на терена.

Испанците изиграха по-силно първо полувреме, докато селесао се надигна през втората част.

Ламин Ямал тормозеше бразилската отбрана през цялото време, а изявите на играча на Барселона накараха зрителите на „Сантиаго Бернабеу“ да му станат на крака.

Още в 12-ата минута Ямал направи за смях отбраната на Бразилия, а в крайна сметка бе препънат от Жоао Гомеш в наказателното поле и съдията Антонио Нобре посочи бялата точка.

Родри бе безкомпромисен, реализирайки дузпата за 1:0, пращайки топката в средата на вратата, покрай протегнатата ръка на Бенто.

Винисиус Жуниор бе длъжен да изравни резултата в 17-ата минута, но ударът му бе много слаб и право в ръцете на Унай Симон.

Две минути по-късно Нико Уилямс преодоля с лекота съперник в наказателното поле на Бразилия и стреля, но на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Бенто.

Испания удвои своята преднина в 36-ата минута. Дани Олмо скри топката на Бералдо, Уендел и Бруно Гимараеш, а след това със страхотен удар вкара в десния ъгъл на вратата на Бенто.

Вратарят на Испания Унай Симон допусна много груба грешка в 40-ата минута, подарявайки топката на Родриго, който след това само го прехвърли, вкарвайки топката в мрежата за 1:2.

В началото на второто полувреме Ендрик се появи в игра за Бразилия, заменяйки Рафиня.

Бразилия успя да изравни резултата в 50-ата минута. След центриране в наказателното поле на Испания, домакините не успяха да изчистят добре топката и тя попадна на пътя на Ендрик, който реагира веднага, насочвайки я във вратата на Унай Симон, който не можеше и да реагира по-убедително, защото пред него имаше много футболисти.

Дани Олмо бе близо до това да вкара втори гол в мача. В 74-ата минута той стреля от границата на наказателното поле на Бразилия, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата, но Бенто беше заел добра позиция и успя да спаси.

Съдията Антонио Нобре свири нова дузпа за Испания в 85-ата минута. Отново Родри застана зад топката и вкара във вратата на Бенто за 3:2 в 87-ата минута.

В първата минута на добавеното време на мача Оян Сансет пое топката в празно пространство и стреля, но на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Бенто.

Унай Симон реагира много добре в следващата ситуация, спасявайки много опасния удар на Лукас Пакета, който се опита да го изненада.

Даниел Карвахал извърши нарушение в наказателното поле на Испания в шестата минута на добавеното време на мача и съдията Антонио Нобре свири дузпа за Бразилия. Наказателният удар бе реализиран от Лукас Пакета, за да бъде оформено крайното 3:3 на „Сантиаго Бернабеу“.