Испания помете Украйна, Германия пак с равен

Спорт
11:12 - 07 Септември 2020
1283
Испания помете Украйна, Германия пак с равен

Испания разби Украйна с 4:0 в Лигата на нациите. Капитанът на "Ла Фурия" Серхио Рамос вкара първите два гола в мача, а до почивката Ансу Фати реализира първото си попадение с националната фланелка. 17-годишният талант на Барселона стана най-младият играч в историята, който вкарва за националния отбор на Испания. Шест минути преди края влезлият като резерва Феран Торес оформи крайното 4:0.

Испанците стартираха мощно от самото начало, а сред най-активните бе Фати, който бе в основата на първия гол. Той навлезе в пеналтерията и бе съборен от Кривцов. Съдията посочи бялата точка, а Серхио Рамос бе точен.

Ранното попадение обърка плановете на гостите, които се надяваха да удържат на домакинския натиск. Възпитаниците на Луис Енрике имаше огромно превъзходство през първото полувреме и създаваше положение след положение. Регилон се размина с попадение в 11-ата минута след подаване на Рамос.

Фати пък можеше да открие сметката си с много красив гол. След разбъкване в наказателното поле коженото кълбо бе отклонено и стигна до него, а той опита да го вкара със задна ножица. Изпълнението бе отлично, но защитник на Украйна успя да отклони топката преди тя да влезе в мрежата.

В 29-ата минута Серхио Рамос покачи на 2:0. Този път капитанът вкара красив гол с глава след подаване на Олмо. 34-годишният защитник вече има 23 попадения в 172 мача за националния отбор и дели осмото място във вечната ранглиста.

В 32-ата минута, Фати се превърна в най-младият голмайстор в историята на Испания на 17 години и 311 дни. Той вкара прекрасен гол в първия си мач за отбора като титуляр.

След почивката световните шампиони от 2010 година продължиха да доминират, като играеха на малко по-ниско темпо и изчакваха своите шансове. След час игра Луис Енрике даде почивка на капитана и извади Рамос, а на негово място влезе Ерик Гарсия.

"Ла Фурия" обаче продължи да създава положения. Домакините вдигнаха оборотите към края се разминаха на 2 пъти с ново попадение. Новото попълнение на Манчестър Сити Феран Торес се появи като резерва, а шест минути преди края направи резултата 4:0.

Швейцария и Германия завършиха при резултат 1:1 в изключително интересен мач от Група 4 на Лига А от Лигата на нациите. Гостите запонаха силно и поведоха в резултата чрез Илкай Гюндоган в 14-та минута, преди Силван Видмер да оформи крайното 1:1 в 58-та минута. Мачът беше изключително хубав за неутралните зрители, след като и двата тима показаха редица стойностни моменти с топката.

Двубоят започна с високо темпо от страна на гостите и попадението логично не закъсня. В 14-та минута, след многоходова атака и накрая отнета топка високо в половината на "кръстоносците" Матиас Гинтер намери с пас Илкай Гюндоган, който от границата на наказателното поле пласира перфектен удар в близкия удар.

Три минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар, Антонио Рюдигер беше оставен сам на точката на дузпата, но от чиста позиция не успя да уцели вратата на Ян Зомер. В 20-та минута Лоренс Бенито пробва мерника си отдалеч, но не застраши вратата на Бернд Лено.

В 26-та минута подемът в щвейцарския отбор беше усетен. След хубава атака отляво Ренато Щефен беше изведен сам срещу Бернд Лено, но стражът на Арсенал се справи подобаващо и спаси.

В 36-та минута Тимо Вернер също получи своя шанс. След извеждащ пас в дълбочина към Робин Госенс на дясното крило, играчът на Аталанта върна отличен пас към голаджията в наказателното поле. Той овладя, но ударът му премина над вратата на Ян Зомер.

В 42-та минута момчетата на Владимир Петкович бяха на сантиметри от изравнителен гол. След нова хубава многоходова атака Ренато Щефен намери с извеждащ пас Харис Сеферович, който сам срещу Бернд Лено нацели левия страничен стълб на вратата на германския тим.

В началото на втората част германците отново започнаха по-добре и създадоха сериозно положение в 53-та минута. След бърза атака през центъра Лерой Сане намери Юлиан Дракслер на границата на наказателното поле, чийто прецизен шут беше блокиран от Нико Елведи в корнер.

В 58-та минута все пак усилията на домакинския тим бяха възнаградени. След чудесен пас към Бреел Емболо на лявото крило нападателят навлезе навътре и пласира перфектен пас към Силван Видмер, който от трудна позиция разстреля Бернд Лено са 1:1.

След изравняването на резултата германският устрем утихна и двата тима почти не създадоха нещо интересно в следващите 15 минути. В 85-та минута Гранит Джака тества рефлексите на съотборника си в Арсенал Лено, но германският страж изби уверено в ъглов удар. Само минута по-късно резервата Рубен Варгас с пета за малко щеше да прати топката във вратата на гостите за пълен обрат.

До края на срещата не се стигна до повече попадения и така двата тима си разделиха точките. По този начин Швейцария спечели първия си пункт в турнира, докато германците вече са с два след две поредни ремита.